2012. január 4., szerda

Almapuffancs ismét!

Utólag vettem észre hogy ez már szerepelt beírásaim között, most csak fél adagból készítettem azt írom le!
Hozzávalók:1 db alma, 10 dkg. liszt, 2 dl tej, 5 dkg. porcukor, 1 tojás, kevés citromlé, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj, csipet só, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Az almát megmostam csumáját eltávolítottam és lereszeltem majd egy kevés citromlevet öntöttem rá. A tojást, cukrot és a tejet  összekevertem ebbe tettem bele a sütőporos lisztet, a fahéjat és az almát majd jól összekevertem. 10' -ig pihentettem majd forró olajba teáskanállal pakoltam  mindkét oldalát megsütöttem.Tálaláskor narancsszörpöt  tettem  mellé.

8 megjegyzés:

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads írta...

Köszönöm! Ma ez lesz a nasi!!:))

Éva írta...

EWA gyöngyös világa!: Egészségedre!

kamonda írta...

Szia! :) Ez az almapuffancs olyan lesz, mint az almás tócsi?

Éva írta...

Kamonda: Nem ! Ez édes nagyon finom , inkább nem tudom ismered-e a talkedlit? ahhoz hasonlít!

kamonda írta...

Éva! Nem igazán ismerem, de képről ítélve tényleg nem olyan, mint a tócsi. Kis vagy nagylyukú reszelőn kell lereszelni?

Éva írta...

kamonda:Nagylyukú reszelőn csináljad!Vagy még tudod mihez tudom hasonlítani? mint az amerikai palacsinta!

kamonda írta...

Igen-igen..:) Tényleg arra hasonlít, csak nem mertem mondani. :) Köszi a segítséget! :)

Éva írta...

kamonda: Nyugodtan kérdezzél, örülök ha segíthetek ! Ha megcsinálod üzenjél már hogy ízlett-e ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...