2012. január 26., csütörtök

Sült sertésmáj fokhagymamártásban

Hozzávalók: 40 dkg. sertésmáj, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 2-3 evőkanál olaj, 6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött bors és só.
Elkészítése: A lemosott, megtörölgetett májat vékony szeletekre vágtam, majd lisztben megforgattam, és a forró olajon mindkét oldalán hirtelen pirosra sütöttem. A serpenyőből kiszedett májat lefedtem .Az olajra rászórtam a megmaradt lisztet és habzásig kevergetettem. Ezután ráöntöttem a tejet és állandó keverés közben sűrűre főztem. A tejfölt, a borsot és a zúzott fokhagymát belekevertem, és ismételten felforraltam. Végül a sűrű  mártást  a sült májszeletekre öntöttem, és  csak  egy kicsit  melegítettem. Végül mikor a tányérra pakoltam ki akkor sóztam meg. Kevés  krumplit sütöttem hozzá !
Jó étvágyat!

24 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon szeretem a májat minden formában, a fokhagymát is, szóval nagyon tetszik!

marcsis írta...

A lányom de be tudna falatozni ebből! Imádja a májat!

Éva írta...

Lilla: Akkor ez pont neked való étel!
marcsis: Finom is a máj, bár én a csirke máját jobban szeretem !

Vicuska írta...

Kedves Éva, szeretettel meghívlak egy eseményre
, melyen jutalmat kapsz tőlem sikeres blogolásod fáradozásaiért :)

Éva írta...

Vicuska: Nagyon szépen köszönöm!

Adrienn írta...

Na, a máj,megint nem az én ételem, de a fokhagyma és a többi az igen!! Lányomnak adom tovább, ő "májas"
Csirkemájból is lehet, szerinted?

Éva írta...

Adrienn: Azzal még nem próbáltam, de szerintem biztos finom azzal is!

Jámborné Budai Mónika írta...

Sokat készítek májat,de
fokhagymás mártással még nem hallottam.
Biztos finom,kifogom próbálni

Nagymamis írta...

Én is imádom a májat! A családom már nem annyira.....egyszemélyes adagot viszont nem tudok készíteni....pedig finom lehet!

trollanyu írta...

Finom lehet nagyon, én nagyon kedvelem a májat, sajnos a család megoszlik ebben a kérdésben. Érdekes, mert a csirkemájat például szeretik, és szerintem azzal is tökéletes lenne.

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika:Meglátod mennyire finom!
Nagymamis: Miért ne tudnál? Most én is csak fél adagból csináltam, neked akkor elég ennek a mennyiségnek a harmada.
trollanyu: Szerintem is finom lehet, valamikor majd én is kipróbálom csirkemájjal!

Gabriella írta...

Szeretjük a májat (főleg a férjem). Fincsi lehet ez a pirított máj fokhagymamártásban (ja, a fokhagymát is imádjuk, úgyhogy hozzánk jöhet ez az étel)! :)

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett így a máj. Éppen van is a fagyasztóba, még disznóvágáskor tettem el, így már meg is van, hogy mit készítek belőle.:)

Éva írta...

Gabriella: Akkor egészségetekre!

Éva írta...

Gizi: A házi pedig mindíg finomabb mint a bolti még ha lefagyasztott is.
Nagyon finom ezzel a mártással!

Emi írta...

Mult héten keresgéltem májreceptek után, aztán feladtam és valamit összehoztam:) Ma hagymás vagdalt máj volt terítéken. De ez a fokhagymás szósz naaagyon tetszik és ha már ennyire rá vagyok kattanva, jövő héten lehet ismét máj lesz. Amíg az orromra nem koppintanak, hogy kicsit szüneteltethetném a májkívánságomat:))

Barbi konyhája írta...

Soha nem készítettem sertésmájat, mert rossz emlékeim vannak vele kapcsolatban, legalábbis, hogy kemény lesz, ha rosszul készítem. A tiéd olyan guszta és a hirtelen sütéssel biztosan finom puha is maradt. Azt hiszem teszek egy próbát!!
Szeretnélek megajándékozni egy díjjal is, kérlek nézz be hozzám! :))

RaMary írta...

Köszi! Akkorákat nyeltem miközben olvastam a receptet, hogy szerintem Te is hallottad!:)))

Éva írta...

Emi: Próbálkozzál akkor csak a jövő héten!
Barbi: Nagyon finom puha lett! Barbi nagyon szépen köszönöm !

Éva írta...

RaMary: Vibrált a képernyő akkor te voltál az?:)

Gerdi írta...

Nem ettem sertésmájat... nem is tudom, mióta. Pedig szeretem. szerintem azért maradt el, mert egyszer-kétszer kemény lett. Ez a fokhagymás változat ínyemre való!

María írta...

Nekem is nagyon tetszik!! A hét végén fokhagymás májat készítettem, de így biztos még finomabb lehetne. Legközelebb kipróbálom :)

tücsi írta...

Régen sütöttem sertésmájat, de másikat sem. Jó, hogy visszahoztad, hogy máj is létezik:))

Éva írta...

Gerdi: Akkor éppen itt az ideje hogy csináljál!
Maria:Köszi! Majd meglátod milyen finom.
tücsi: Amin nagyon csodálkoztam, hogy aránylag elviselhető az ára is és finom!