2012. február 5., vasárnap

Pompos

  Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 1 közepes krumpli, 1 teáskanál só. 1 tejföl,  fokhagyma, a tetejére ami éppen van  otthon  a hűtőben fölvágott, sajt?
Elkészítése: A  meghámozott krumplit felkockázom  sós vízben puhára főzöm./a vizet félre teszem jó lesz dagasztáshoz/.A lisztet mély tálba  teszem amibe  belerakom az áttört krumplit és így hagyom kihűlni. A felfuttatott élesztőt a liszthez adom és kis kanálnyi sóval meg annyi langyos vízzel amennyit felvesz  a liszt, rugalmas tésztát dagasztok. Körülbelül 1/2 óra alatt duplájára  kelesztem. A sütőt  előmelegítem 200 fokra . A tésztát  lisztezett deszkára kisujjnyi vékonyra  nyújtom, és lisztezett tepsibe rakom. Megszúrkálom egy kés hegyével, és 10 perc alatt félig megsütöm. Ezután kiveszem a tepsit a sütőből és megkenem fokhagymás tejföllel  és tovább gazdagítom ami éppen van itthon (fölvágott, sajt,  esetleg paprika, paradicsom).  Még tovább sütöm 20' .                                                                             

18 megjegyzés:

Nagymamis írta...

Nagyon guszta!

Jámborné Budai Mónika írta...

Soha nem hallottam erről a receptről!
Nagyon gusztának tűnik,biztos finom is:))

Csiperke írta...

Én is szoktam csinálni, nagyon szeretjük!:)

María írta...

Nagyon finom lehetett, mi is szeretjük!! Fiaim szerint ez a magyar pizza.

tücsi írta...

Nagyon ismerősnek hangzik ez a pompos. Csak nem tudom, hogy otthon készült-e ilyen, vagy valahol már láttam hasonlót. Lehetne krumplis pizza is, olyan jól néz ki.Jók a színek:))

trollanyu írta...

A töki pompos éppolyan népszerű az én családomnél, mint a pizza. Nagyon guszta:)

Gerdi írta...

Mi nagyon szeretjük, mióta ráleltem a receptre, gyakrabban sütök, mint pizzát. Kenyérsütéskor is szoktam a tészta egy részéből, s megvan a vacsora.

Gizi írta...

Nem fogod elhinni, de pompost még soha nem sütöttem. Én szeretem, csak a férjemnek túl vastag a tésztája, na így ez nálunk eddig kimaradt. Pedig milyen finom is tud lenni.

Emi írta...

Jó ideje figyelem már a pompos recepteket, muszály lesz nekifogni:) Nagyon guszta!

Nelli írta...

Sokszor készítem én, egy tartalmas leves mellé kitűnő második.Különféle feltéttel lehet variálni.Finom lehetett!:)

Ibcsi írta...

Nagyon szereti a csalódom :-)) Nagyon guszta lett!

Éva írta...

Nagymamis: Köszi!
Jámborné Budai Mónika:Nagyon finom tésztája hasonlít egy pizzához!
Csiperke: Örülök hogy ti is szeretitek!
Maria: Valóban olyan mint egy pizza!
tücsi: Pizza helyett lehet ezt csinálni!
trollanyu: Ha szeretik a gyerekek a pizzát akkor ez is biztos sikeres. Köszi!
Gerdi: Elég régen megvolt már a receptem többször sütöttem is csak most fotóztam le. Látod ez nekem eszembe nem jutott hogy mikor sütöm a krumpliskenyeret akkor is tudnék ilyet csinálni.
Gizi: De ha vékonyra nyújtod akkor sem ízlik a férjednek? Pedig nagyon finom és laktató!
Emi: Rajta, próbáld ki nem nagy ördöngösség!Köszi!
Nelli: Leves mellé is finom lehet és tartalmas. Mi most vacsorára ettük. Finom volt!
Ibcsi: Azért szeretik mert tudják mi a jó! Köszi!

Roza írta...

Még én sem készítettem el soha ezt az ételt, de nagyon guszta, úgyhogy rövidesen én is kipróbálom.

m.k. írta...

ezt megcsinálom, jól néz ki és finomnak ígérkezik

Panna írta...

Hű, de guszta ;)

Éva írta...

Roza: Köszi! Próbáld ki finom!
m.k.:Majd meglátod milyen finom!
Panna: Köszi!

Gabriella írta...

A pompos nagy kedvencünk. Nagyon gusztán néz ki.

Éva írta...

Gabriella: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...