Elkészítése: Az oldalast felszeleteltem, zsírt megforrósítottam majd a húst bele tettem kicsit megfehéredik ilyenkor. A megpucolt vöröshagymát karikára vágva és a fokhagymát ráteszem a húsra borsozom sózom és vizet öntök rá fedő alatt főzöm. Mikor a hús már kezd puhulni a fedőt leveszem csípős paprikát szórok rá és bőven teszek zsírt hozzá, ilyenkor a víz elpárolok és zsírjára pirul le a hús.
Rizibizit készítettem hozzá: kicsit megpirítom a rizst dupla mennyiségű vizet öntök rá teszek hozzá ételízesítőt kicsit főzöm, majd letakarom tűzről lehúzom és hagyom hogy a párában puhuljon meg a rizs.Külön főztem most ki a borsót majd összekevertem.
Jó étvágyat!
15 megjegyzés:
Hmm, finom, a zöldborsó helyett az én adagomba kukorica kerülne...:)
Ezt az adagot így ahogy van kérem szépen!
Nagyon guszta, finom ebéd.
Kedves Éva!
Nem tudom megtelt-e a e-mail fiókod, mert mindig visszajön a levelem a muffinos játékkal kapcsolatban.
Az enyémbe meg zöldborsó, kukorica és sárgarépa is:))
Lilla: Akkor én is úgy enném jó?
Csiperke: Már kihűlt nagyon, de holnap melegítek !
Mrita:Köszi! Nem tudom miért nem jön át az email már többen elküldték, de linkeld be a játékhoz és majd a fotót leveszem a blogodról.
Roza: Úgy fogom neked csinálni megigérem!
Nekem is nagyon bejönne ez a finom fogás!!
Nem igazán szoktam oldalast sütni, de otthon anyukám sokat készített:) Nekem jó lenne így, ahogy van:)
Ma én is oldalast sütöttem,szintén rizzsel.
Maria: Köszi!
trollanyu:Legközelebb gondolok rád és szólok!
mellissina2: Finom is az!
Nagyon fincsi lehetett!
Nagyon guszta és finom. Én nagyon szeretem, és ha van mellé almapaprika, vagy koviubi, akkor minden mennyiségben jöhetne.....
Katalin: Bizony az volt, sőt még ma is ez volt az ebédünk!
tücsi:Köszi! Nekünk vegyes csípős savanyúságunk volt hozzá finom volt!
Szuper! Anya vasárnapi ebédjeit juttatja az eszembe :) Bár neki a zöldséges rizse a világbajnok ;)
Panna: Azt én nem is tudnám még ha akarnám sem túlszárnyalni ez így helyes!
Megjegyzés küldése