2012. február 21., kedd

Töltött hagyma

Hozzávalók: 4 nagyobb fej vöröshagyma, 1 dl tejföl,  5 dkg. sajt, szalonna, 2 evőkanál prézli, 1 tojás, 1 teáskanál ételízesítő, 1/2 mokkáskanál szerecsendió reszelék, 1 teáskanál mustár, kevés só.
😉
Elkészítése: Megtisztítottam a hagymákat és sós  forrásban lévő  vízbe   tettem  amit forrástól számított  5 ' főztem . Leszűrtem  és  a hagyma alsó részén kis vékony csíkot vágtam le hogy megálljon majd a hagyma közepét  éles késsel kiszedtem, de hagytam  külső peremrészt . A tojást elkevertem a prézlivel a fűszerekkel  a sajt felével  és  2 evőkanál  tejföllel . Ebbe a masszába  tettem bele a kikapart hagyma feldarabolt részeit és jól összekavartam majd megtöltöttem a hagymákat jó púposan . Erre még rápakoltam a megmaradt sajt és tejföl keverékét majd letakartam egy csík szalonnával. Egy jénai tálba pakoltam a hagymákat egymás mellé , a kimaradt tölteléket  is és alufóliával letakarva forró sütőbe tettem ahol 25'  így pároltam, majd levettem a fóliát és megpirítottam.😋 
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Panna írta...

Tetszik, bár a pocim nincs olyan nagy barátságban a hagymával, hogy így bevállaljam :(

Mézeskalács írta...

Hű, ilyet még soha nem ettem, de biztos, hogy nagyon finom lehet!

Vicuska írta...

„Ezentúl a hagymát is hagymával fogom enni.” (Hyppolit, a lakáj című zenés vígjátékból idézve) :) Még soha nem kóstoltam, de szerintem tetszene!

Katalin írta...

Nagyon guszta, finom lehet, ilyet még én sem ettem :)

hekvanc írta...

Ez nagyon jó ötlet, imádom a hagymát!

Éva írta...

Panna: Ezzel én is így vagyok! De egyszer kipróbáltam finom volt, egy darabik pihentetem a gyomromat.
Mézeskalács: Nagyon finom volt.
Vicuska: Ezt is lehet rá mondani, finom.
Katalin: Köszi!
Vanca: Akkor próbáld ki finom!

mellissina2 írta...

A fánk előtt jöhet!!

Éva írta...

mellissina2: Megbeszéltük!:)