2012. március 9., péntek

Fasírt krumplisalátával

                                                                                      
Hozzávalók fasírthoz: 1/2 kg. lapocka darálva, 1/2 fej vöröshagyma 1 cikk fokhagyma, 1 db zsömle, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors,  1 db tojás, prézli. Zsír a sütéshez.
Elkészítése: beáztattam a zsömlét, apróra vágtam a vöröshagymát kicsit megdinszteltem. A húshoz tettem a kifacsart zsömlét a vöröshagymát, tojás, lereszelt fokhagymát  a fűszereket és jól összedolgoztam. Kis pogácsákat formáltam prézliben megforgattam és forró zsírban mindkét oldalát megsütöttem. Ezután papírtörlőre tettem így a fölösleges zsír nem szívódik fel a fasírtba. 
A krumplisalátát már előzőleg beírtam  itt , most csak  4 db  krumpliból  és  1/2 fej vöröshagymából készítettem! 
Jó étvágyat!
                                                                            

14 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon szeretem a fasirtot, a krumplisalátát pedig még jobban, nagyon finom lehetett!

Vicuska írta...

Meg merem reszkírozni a kijelentést, hogy ez a saláta fasírt nélkül is jó! De így végképp! :)

Mónika írta...

A krumplisaláta nálunk is kedvenc.

trollanyu írta...

A jó öreg fasírt, milyen finom is:) Krumplisalátával meg főleg, akár húsvétkor is:)

Jámborné Budai Mónika írta...

ÓÓÓ... menyire szerettem régen!
Sajnos már semmit nem ehetek ami bő olajban sül.Ezért csak a vágyakozás marad nekem,meg a régi ízek emlékezete.
Egyébként nagyon guszta a fasírt is és a saláta is:))

teller-cake írta...

Nálunk is ez volt a menü tegnap, csak én lilahagymával csináltam a salátát. Mennyei! :-)

Tiffanylda írta...

Jó összeállítás, ötletet adtál!:) Jelzem, én is imádom csak úgy, magában a krumplisalit, de így már igazi főfogás! Sokféle hús mellé esszük.

Éva írta...

Lilla: Finom is ez!
Vicuska: Igazad van volt már úgy hogy uzsonnára ezt ettem egy kis zsömlével. Így viszont ebédre elég volt.
Mónika: Szerintem sokan ezt szeretjük!
trollanyu: Finom is !Volt már hogy egybefasírthoz készítettem húsvétkor ilyen krumplisalátát !
Jámborné Budai Mónika: A zsírt sem eheted? A fasírt amit nem szoktam olajban sütni csak kevés zsírban.Köszi!
teller-cake: Azzal is nagyon finom lehetett!
Tiffanylda: Örülök ha tudsz valamit hasznosítani. Valóban ez akár rántotthús vagy más húsok mellé kiegészítő mint nekünk most a fasírttal.

Emi írta...

A klasszikus otthoni vasárnapi ebéd! Nincs is jobb ennél, plussz amikor együtt leül a család az asztalhoz:)

Gerdi írta...

Mindkettőt szeretem és viszonylag gyakran készítem, de még nem jutott eszembe párosítani.De jó ötletet adtál, köszi!

Nagymamis írta...

Imádom a fasírtot és a krumplisalátát! Kösz, hogy eszembe juttattad. Én a krumplisalátát töltött virslivel is szoktam készíteni......szeretjük nagyon! Szép, napsütéses hétvégét kívánok az egész családnak!

Éva írta...

Emi: Ez így igaz ahogy mondod!
Gerdi: Látod egy menűvel így több lesz!
Nagmamis:Örülök ha tudok ötletet adni.Látod én pedig a töltött virslit nem ismerem. Köszi viszont kívánok Nektek is hasonló szépeket!

marisz57 írta...

Szükség van az ilyen egyszerű, finom ételekre is!
Az isli fánkod is nagyon tetszik!

Panna írta...

Így együtt nyerő páros ;)