2012. április 24., kedd

Diós fahéjas kelt pillangó?

Tegnapi napon láttam Limara blogján és annyira megtetszett, hogy kipróbáltam. Az igazság az hogy valahogy a pillangóm elrepült!:-))
                                                                             
Hozzávalók: / próba-szerencse alapon csak fél adagból azt írom le/ 30 dkg. liszt, 1/2 tk. só, 1 ek. cukor, 3 ek. olaj, 1,5 dl tej, 1,5 dkg. élesztő 1 tojás /úgy hogy felvertem és csak a felét tettem a tésztába a másik felével megkentem. Töltelék: 3 ek. darált dió, 1,5 ek. cukor, reszelt citromhéj, mk.fahéj, baracklekvár.
*
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megkelesztettem majd a lisztbe öntöttem a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. Letakarva hagytam hogy  kelni. Ezután  átgyúrtam a tésztát és keskeny hosszúkás formára nyújtottam ki. Lekvárral megkentem és rászórtam az előzőleg összekevert dió-fahéj-cukor -citromhéj keveréket. Felgöngyöltem mint a bejglit  és trapéz alakra felvagdaltam a tésztát. Ezután egy fakanál nyelét  a tészta közepére nyomtam./ Szerintem ez volt a hibám hogy nem nagyon nyomhattam bele a fakanalat, mert mikor megsült szinte eltűnt  és a pillangót sem tudtam felfedezni sehol!:-)) Biztos kirepült az ablakon? A sütemény nagyon finom ! Köszi!
Ui: Ezt már kenyérnél is tapasztaltam hogy nem kellően nyomom rá akár a kést, akár a fakanalat  és a tészta kelése közben eltűnik, legközelebb alaposan rányomom az biztos !
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Pillangó ide vagy oda így is nagyon szép lett!!!
Limara receptjeit,imádom,mert mindig nagyon finom az ízük.

Seffer Lilla írta...

Nagyon tetszik a retro és a pillangó is...:)

Katalin írta...

Ha el is repült a pillangó :), attól még nagyon szép lett, és biztos finom is!

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Köszi! Az biztos hogy nagyon sok finomság van a blogján. Párat már próbáltam.
Lilla: Köszi!
Katalin: Köszi! Nagyon finom!

Márti írta...

Hú, ez nagyon tetszik! még ha nem is pillangóra sikerült :)

Kati írta...

Láttam Limaránál is, a lényeg az ízén van szerintem:)

Éva írta...

Márti: Köszi!
Kati: Most én is azt mondom!:)