2012. május 31., csütörtök

Francia farmerkenyér

Régebben néztem ki magamnak  Kreatív konyha  blogjában ezt a kenyeret, most jött el az ideje hogy kipróbáljam.

                                             

Hozzávalók: 45 dkg. liszt, 2,5 dkg. élesztő, 1,5-2 dl víz, 1 tk. méz, 1 dl. tejföl, 1 ek. olaj, 1 tk. só, kevés olaj a forma kikenéséhez.
Elkészítése:  1,5 dl  langyos vízbe tettem az élesztőt és a mézet. A lisztet tálba öntöttem  a többi hozzávalóval együtt és az élesztős vizet is bele téve bedagasztottam a tésztát. Letakarva 40' pihentettem. Lisztezett deszkára borítottam átgyúrtam és hosszúkás cipóra  alakítva  a beolajozott formába tettem. Még 30' letakarva pihentettem. Ezután éles késsel bevagdostam és a 200 C fokra  előmelegített sütőbe tettem , majd csökkentettem  180 C fokra  és így sütöttem  még 50'. Mikor kivettem a sütőből vízzel lespricceltem! Több fajta kenyeret sütöttem már , de most úgy érzem ő van az első helyen!

17 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Nagyon jól néz ki, feltétlen kipróbálom!

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Ó de guszta,a sütőgéppel már felsültem ,hát kipróbálom ezt ,olyan egyszerűnek tűnik,de majd meglátjuk :)

The E.Art írta...

Köszönöm!Már mentem is a "kenyerek,kiflik Évától" dokumentumba:-)

María írta...

Éva! Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni Neked :)

Éva írta...

Édeskonyha: Csak azt tudom mondani hogy próbáld ki nagyon jó!
EWA gyöngyös világa!Köszi! Próbáld ki könnyen elkészíthető és nagyon finom!
The E.Art:Szívesen! Majd meglátod milyen finom!
Maria: Köszönöm!

RaMary írta...

Évi ez (is) nagyon jól néz ki. És olyan egyszerűnek tűnik...mentettem a recit, köszönöm szépen.

Emi írta...

Nagyon szép, mintha csak pékségben készült volna. De ízre biztosan sokkal finomabb!

Panna írta...

Hű, szuper jól néz ki! Bárcsak ilyen szép kenyeret tudnék sütni...

Vikvi írta...

Nagyon szép lett! Én a hétvégén próbálom ki életem első kenyerét, remélem ilyen jól fog sikerülni :)

trollanyu írta...

Nagyon szuper, emlékszem én is láttam ezt Mónikánál. Nagyon ügyes vagy:)

Gizi írta...

Csodálatosan szép kenyeret sütöttél!!! Ritkán sütök kenyeret, de legközelebb ezt a receptet próbálom ki.:)

Csilla írta...

Nagyon szép lett! Már én is kipróbáltam elég sokféle receptet, nálam mindig az adott kenyér van az első helyen! :))) De azért majd ezt is kipróbálom, köszi! :) Ja, és a forma "csak" olajozva lett?

Éva írta...

RaMary: Igen ilyen egyszerű , próbáld ki!
Emi: Köszi! Való igaz nagyon finom!
Panna: Köszi! Próbáld ki, biztos hogy sikerülni fog!
Vikvi: Köszi! Biztos vagyok benne hogy sikerülni fog!
trollanyu: Köszi!
Gizi: Köszi! Nagyon finom jó könnyü a tésztája!
Csilla: Köszi! Általában én is így vagyok vele, de most úgy érzem hogy ez nyerő! Bár eddig sem tudtam azt mondani egyik kenyérre sem hogy rossz, bár ilyet nem is mondanék soha! Csak éppen találtam valami hiányt rajta, de elképzelhető hogy találok még próbálkozásra alkalmas kenyeret ezek után is. A forma csak olajozva van!

Lívia írta...

Nekem is tetszik, de mézet azt én nem teszek bele ha kipróbálom, remélem, hogy nélküle is jó lesz. Nem is tudom, hogy kenyérbe miért kell.
Milyen formába tetted?

Éva írta...

Lívia: Köszi!Méz helyett cukrot tegyél az élesztő erjesztéséhez kell.Van egy hosszúkás/kicsit hosszabb és magasabb mint az őzgerinc/ formám kenyérsütéshez a férjuram csinálta régebben.

mellissina2 írta...

Nagyon szép a kenyered,ezt a receptet elmentem és megsütöm,mert egyáltalán nem annyira macerás.Köszi.

Éva írta...

mellissina2: Nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...