2012. május 22., kedd

Kókuszkrémes-epres tekercs

Hozzávalók: tésztához: 4 db tojás, 8 dkg. cukor(Xukor/nyírfacukrot használtam), 8 dkg. liszt, 2 evőkanál kakaópor. krémhez: fél csomag vaníliás pudingpor/véletlenül  tejszín ízűt vettem/ , 2,5 dl tej, 8 dkg. cukor(itt is nyírfacukrot használtam), 5 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, 3 dkg. kókuszreszelék, 20 dkg. eper. 
🍓
Elkészítése: A tészta  hozzávalóiból piskótatésztát  készítettem amit sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem  180 fokon  megsütöttem. Letakarva hagytam hogy ne száradjon ki. A krémhez a  pudingot kevés tejjel elkevertem  a maradék tejet a cukorral feltettem melegedni  majd összekevertem és sűrűre főztem. Hagytam kihűlni. A porcukrot a margarinnal jól kikevertem és a kihűlt pudingot és a kókuszreszeléket is beletéve jól  elkevertem. A piskótáról a papírt lehúztam és a krém kétharmadát rákentem valamint a megmosott és apróra vágott eper egy részével megszórtam , feltekertem és külsőleg  is krémmel bekentem.(Ez a krém nagyon-nagyon finom  lehet hogy más tortához is használni fogom.)   
                                     Jó étvágyat kívánok !                                       

18 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon finom lehet, igazán gusztusos :) Jól látom új képet tettél fel kis unokádról :) Nagyon aranyos :)

teller-cake írta...

Fincsi! Milyen jó kis retrós az a pöttyös terítő alatta! :-)

N. Adri írta...

Eddig csak zugolvasód voltam, de ezt a finomságot nem tudom szó nélkül hagyni. Épp gondolkodtam, mi legyen a maradék eperrel a hűtőben, sajnálnám kidobni, de én nem nagyon ehetek apró magvas gyümölcsöt, amíg szoptatok. Pont jókor jött ez a recept, holnap meg is csinálom, ha Zsombikám is úgy akarja. Szegénykém ma védőoltást kapott, úgyhogy nem tudom, milyen lesz az éjszakánk és a holnapi napunk. Köszönet a receptért (meg a többiért is)!

Adél írta...

Nagyon guszta és bizonnyal finom is ez a rolád !

Rékamanó írta...

Nagyon jól hangzik, és a kép láttán éhes is lettem egy kis finomságra. Egyszóval guszta lett. :))

Ibcsi írta...

hú de guszta! nyami! nagyon szép !

Éva írta...

Vikvi: Köszi! Igen ez a kép egészen friss!
teller-cake: Köszi!
Némethné Adri:Remélem fog nektek is ízleni ha elkészíted! Bízzunk benne hogy a kicsit nem viseli meg a szuri és akkor nyugodtan sütögethetsz!Örülök hogy kipróbálod.Örömmel olvasom blogodat és csodálom a kis tündérkéidet!
Aleda: Köszi! Nekem ez a krém
nagyon elnyerte a tetszésemet!
Ré: Köszi, nézzél valami édességet magad körül gyorsan!
Ibcsi:Köszi!

Katalin írta...

Fincsi lehet a tekercsed. De jó nektek, mindig van valami nyalánkság készülőben :)

Erika írta...

Nagyon mutatós desszert bbiztos nagyon finom. Kipróbálnám!

Éva írta...

Katalin: Köszi!Ezzel én úgy vagyok , hogy meglátok valami finomat ami aránylag azért nem kerül sokba kipróbálom 4-5 szeletet félreteszek magunknak a többit beteszem a mélyhűtőbe és majd gazdára talál!:-))
Erika: Köszi! Mi az akadálya?

trollanyu írta...

Gyönyörű szép lett, és tényleg nagyon jól hangzik ez a krém. Kókusz meg eper pedig passzolnak egymáshoz, igaz a finom zamatos eper mindennel finom:)

Éva írta...

trollanyu: Köszi!Nagyon finom ez a krém + az eper nagyon jó!

N. Adri írta...

Ma mégsem fogom megcsinálni, este Bencém megette majdnem az összes epret, 3 szem maradt. :-) De nem baj, örülök neki, mert sajnos kevés gyümölcsöt szeret, az epret imádja. Majd hétvégén elkészítem a sütit. :-)

Éva írta...

Németné Adri: Egészségére Bencének, majd kipróbálod!

Erika írta...

Pont most érik az eper, csak sok napsütés kellene, hogy finom édes legyen. Amint lesz 25 deka azonnal megsütöm. 2-3 nap.

Panna írta...

Hű, csuda jól nézz ki :)

Gabriella írta...

Ó, de szép lett! Az ízében sem kételkedem... :D

Éva írta...

Erika: Akkor remélem hamar összegyűlik, csak süssön a napocska!
Panna: Köszi!
Gabriella: Köszi, valóban nagyon finom!