2012. május 5., szombat

Rántott karfiol és sajttal töltött parizer petrezselymes krumplival

Az elmúlt hétvégén karfiol levest csináltam, de mivel elég nagy volt így tettem el pár rózsát a mélyhűtőbe belőle. Reszelt sajtból is volt kb. 10 dkg.  így találtam ki a mai ebédünket . Külön külön szerepelnek már a blogban, de  azért beírom!
                                                                               
Hozzávalók:karfiol, 20 dkg. parizer, 10 dkg. sajt, /bundázáshoz: liszt, tojás, só, prézli/ sütéshez olaj. Köretnek: 1/2 kg  krumpli, vöröshagyma, petrezselyem, olaj, kevés pirospaprika.
Elkészítése: enyhén sós vízben megfőztem a rózsáira szedett karfiolt , mikor kihűlt  bepaníroztam liszt, tojás, prézli . Forró olajban kisütöttem. Két szelet parizer közé középre kis csomóban /mivel most reszelt volt a sajtom/ tettem  sajtot és így paníroztam be majd forró olajban ezt is kisütöttem.Ilyenkor ha sajttal töltött meg óvatosabb mozdulatokkal fordítom meg a sütés közben. A krumplit  enyhén sós vízben megfőztem és leszűrtem . Vöröshagymát apróra vágtam  amiben sült a parizer azt az olajat leszűrtem és abba tettem dinsztelni a hagymát majd hozzá tettem az apróra vágott petrezselymet és egy kevés pirospaprikát. A leszűrt krumplira öntöttem  majd összeráztam hogy a krumpli ne törjön.
Idén most ettem először salátát  ami nagyon finom volt! 
Jó étvágyat!

                                                                            

2 megjegyzés:

sedith írta...

Jól néz ki! :) Bár sajna, én csak a krumplit és a karfiolt kérhetem, mert a párizsiféléket nem bírja a gyomrom. Virsliből is egy fajtát tudok megenni csak. Gondolom, valamelyik összetevőjére vagyok allergiás.
Szép hétvégét továbbra is!:)

Éva írta...

sedith: Köszi! Elég kellemetlen lehet, de legalább akkor tudod hogy mit ne egyél hogy a gyomrod ne fájjon! Köszönöm!