2012. május 19., szombat

Sonkás pirog

Hozzávalók: tészta: 25 dkg. liszt, 10 dkg. vaj, 1 db tojás 1 ek. tejföl, 3 ek. víz, pici só, töltelékhez: 10 dkg. sonka, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek. tejföl, mk. mustár, só, bors, 5 dkg. reszelt sajt.+1 tojás kenéshez.
Elkészítése:  a lisztben elmorzsoltam a vajat és hozzátettem a többi hozzávalót majd jól összegyúrtam  és  fóliába  egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap lisztes deszkán  jó vékonyra kinyújtottam , derelyevágóval kockákra vágtam.A töltelékhez valókat sonkát hagymát jó apróra felvagdostam  és a többi hozzávalóval jól kikavartam. A kockákra felvágott  tészta közepébe halmoztam kiskanállal a töltelékből majd a tésztát megkentem felvert tojással a töltelék körül és összehajtottam villával körbe nyomkodtam a tésztát. Megkentem tojással és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben  200 fokon 20' alatt megsült.
Többféle receptet láttam végül  ezt választottam ki, most csináltam először  nagyon finom .Legközelebb  lehet hogy más töltelékkel is kipróbálom. Tarkabablevest főztem  másodiknak pedig ezt ettük!                                                                        

12 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

De guszták! A maradék bablevesem mellé ide röpülhetne kettő kóstolónak! Mentem a receptjét, nagyon guszta!

Lilla írta...

Hmm, jó kis sörkorcsolya...:)

Éva írta...

Illéskrisz Konyhája: Köszi! Nekünk is bableves volt és nagyon finom volt utánna 1-2 db vagy 3!
Lilla:Te kis huncut, hogy mi jut eszedbe?:-)) Biztos hogy csúszna rá a sör az biztos csak én nem szeretem a sört.(férjuramnak viszont csúszott!:-))

Viki írta...

Kétszer is elolvastam a receptet. Jól látom, hogy se élesztő, se semmi olyan nincs benne, amitől kelne ?
Le is mentem, mert be van ütemezve egy fejtett bableves, s ahhoz bizony nagyon jól jönne.

Katalin írta...

Nagyon jól néznek ki, finom lehetett! Nekem is jól csúszott volna hozzá a sör :)

teller-cake írta...

Igazi második fogás egy tartalmas leves után! Mentettem!

Éva írta...

Viki: Nem kell hozzá semmi, nem kelt tészta! Nagyon finom! Éppen volt eszembe hogy még máshoz is jó lenne ez a tészta!
Katalin: Köszi!Bocsi de most nincs itthon!
teller-cake: Igen bableves után elég is volt ez!

Vicuska írta...

Bármivel töltve szeretem a pirogokat, ez sem lenne kivétel! :)

Éva írta...

Vicuska: Szerintem én is megfogom még csinálni más töltelékkel is, mert nagyon ízlett maga a tésztája is!

Vicuska írta...

Találsz nálam a blogon csirkés pirogot, azt készítem a leggyakrabban, de töltheted májjal, gombával, főtt tojás, zöldhagyma és főtt rizs keverékével, dinsztelt káposztával hallal, fűszerezett főtt törtkrumplival vagy főtt rizs és darált hús keverékével, ha több húsadagod van, akkor csak a fűszerezett, hagymás, fokhagymás husival, petrezselyemmel összekeverve stb.

Gabriella írta...

Nem győzöm írni a megjegyzéseket a sok finomságodhoz... Finom ez is nagyon! :P

Éva írta...

Vicuska: Biztos hogy kifogom még próbálni más töltelékkel is!Köszi!
Gabriella: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...