2018. július 30., hétfő

Szalonnás pogácsa "Gasztroangyal"



Hozzávalók: /fél adag amit leírok/:20 dkg liszt, 5 dkg füstölt szalonna, 1/2 cs sütőpor, 1 db tojás/fele a tésztába másik felével kentem, 1 dl tejföl, csipet só, 5 dkg sertészsír, köménymag szórásra.
😉
Elkészítése: Liszthez tettem a sütőport kevés sót majd a zsírral összemorzsoltam.  A szalonnát apró kockákra vágva a lisztes keverékhez tettem a többi hozzávalóval együtt és  összegyúrtam majd kb. 1 cm vastagra nyújtottam és kiszaggattam. Tepsit zsírral kikentem beliszteztem  beleraktam a pogácsákat maradék tojással lekentem beszórtam köménymaggal  és   előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem😋!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom, laktató lehet :-)

Éva írta...

Katalin ezek a kis falatkák nem tűnnek annyira laktatónak!