2012. június 23., szombat

Meggykrémes keksztekercs/sütés nélkül/

Ezt a süteményt egy blogjátékra készítettem először,  akkor a menűk közt  szerepelt ezért most csak így magában is felteszem mert nagyon finom!
  Hozzávalók: 25 dkg. keksz darálva, 10 dkg. porcukor, 2 személyes  fekete  kávé + kevés tej, 1/2 cs. vaníliáscukor.
Krémhez:  5 dkg. margarin, 7,5 dkg. porcukor,  1/2 cs. vaníliáscukor, 5 dkg. kókuszreszelék,  meggyaromának  1/4 része.
Elkészítése:  A darált kekszhez hozzá adtam a porcukrot , vaníliáscukrot   és 2 adag feketekávét majd még felfőzött és lehűtött tejből kb. 1/2 dl.  Összegyúrtam  alaposan majd   fólpachot terítettem az asztalra erre tettem a kekszmasszát  a tetejére szintén fólpachot tettem és kinyújtottam . A krém hozzávalóit jól kikavartam és a kekszre kentem majd  fóliával feltekertem. Külsőleg szórtam még rá kókuszreszeléket és hűtőbe tettem.                                                                   

6 megjegyzés:

Roza írta...

Éva, tényleg nagyon guszta édesség:)
Külön előnye, hogy nem kell sütni:)

Márti írta...

Nagyon különleges, tetszik :)

Éva írta...

Roza: Az különösen jó most ebben a melegben!
Márti: Köszi!

Katalin írta...

Nagyon jó ötlet, ebben a melegben sütés nélküli finomságot az asztalra varázsolni :))

Panna írta...

Jó kis desszert :)

Éva írta...

Katalin: Az biztos nem kell sütővel melegíteni a lakást!
Panna: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...