2012. június 12., kedd

Ribizlihab

Gyerekkoromban nagyon sokszor ettem, majd én is sokszor készítettem ezt az édességet. Málnával, eperrel, ribizlivel  nagyon finom! / Imádom ezt a habot./
Hozzávalók és elkészítése: 1 db tojásfehérjét 2 tk. porcukorral  és  15 dkg. ribizlit(megmostam, száráról villával lehúztam a szemeket) és   robotgéppel jól felvertem./  habverővel is lehet , régen mindig azzal csináltam / 😋
                                  Jó étvágyat!                                               

25 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Egyszerű és finom. Most jól is jönne...:)

teller-cake írta...

Nekem is jöhetne egy csészével... :-)

Katalin írta...

Nagyon guszta kis tálkával készítettél :) finom lehet. Kis koromban Anyukám is szokott hasonlót csinálni, jobbára málnából, nagyon szerettem.

María írta...

Mi is csináltunk ilyet régen! Nálunk is málnával és eperrel készült, mert az termett a kertben :). Ki is fagyasztottuk, akkoriban ez volt a legkedvesebb nyári csemegénk!

Simone Templar írta...

Anyu málnával készített ilyet, jah, és habverővel)))

Erika írta...

Imádom a ribizlit, nagyon jó desszertet készítettél! Majd körbenézek, hátha találok itt is valami finomabbat...

Éva írta...

Lilla: Küldök ha kérsz?:-))
teller-cake: Ok. Elosszuk testvériesen hogy jusson mindenkinek!:-))
Katalin: Köszi! Nekem is nosztalgiám van mindíg mikor ezt csinálom régi időkre emlékeztet!
Maria: Mi általában málnát és ribizlit csináltunk, próbáltam egyszer fagyasztani de úgy annyira nem tetszett.
Simone Templar: Üdvözöllek! Málnával is nagyon finom ! A jó régi habverő akkor minden krémet, piskótát azzal vertünk fel! (Igaz kicsit több időbe telt!:-) Megjegyzem: édesanyám habverővel felvert piskótája sokkal szebb volt mint amit most én csinálok!

Ibcsi írta...

Én is szeretem nagyon!! Nagyin jól néz ki!

Éva írta...

Erika: Köszi! Amint láttam a blogodon felétek pedig csodás meggy van!
Ibcsi: Köszi!

trollanyu írta...

Imádom a ribizlit, még nem ettem ilyen habot, de nagyon jól néz ki:)

gionetta írta...

Oh, minő egyszerű és gyors édesség. Főleg, hogy imádom a tojáshabot! :-))

Gerdi írta...

Nagyon szép a színe! Mindent szeretek, ami habos-krémes. Én mindig habverővel verem a tojáshabot, edzésben tartom a karom:-)

Amy's írta...

Jaj a nyalmirigyeim teljesen felebredtek es orjongenek :)
Szinte erzem a szamban az izet , de jo annak aki ehet ilyesmit:)

Verus írta...

Oh, az isteni ribizli.....még habot soha nem készítettem belőle, köszönöm az ötletet...

Hirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)

marisz57 írta...

Jók ezek az egyszerűen elkészíthető gyors finomságok!
Nálunk is érik már a ribizli.

Évi - Ízek és utazások írta...

Ma én is kipróbálom ezt a guszta desszertet. :)

Vicuska írta...

De szeretem a ribizlit! Gyönyörű a látványa :)

Éva írta...

Trollanyu. Kár hogy nem ismered az ízét, nagyon finom!
gionetta: Köszi!Akkor itt az ideje hogy kipróbáld!
Gerdi:Köszi! Habverővel szoktam én is néha!
Amy's: Üdvözöllek! Mi az oka hogy nem ehetel ilyet? Ha a cukor akkor szerintem anélkül is elkészítheted!
Verus: Akkor próbáld ki finom nagyon!
Játékodra még tegnap jelentkeztem köszi a meghívást!
marisz57: Nekem sajnos csak a zöldséges boltban megérett gyümölcsök jutnak, pedig de eltudnám képzelni hogy csak kimegyek a kertbe és szedegetem a különböző gyümölcsöket!
Évi: Remélem fog ízleni ?
Vicuska: Finom is nagyon!Köszi!

Hani írta...

Van sok ribizlim, épp erre gondoltam, hogy habot is készítek belőle! Isteni fincsi!

Anazar írta...

Savanykásan frissítő ez a 'boszorkányhab' ribizliből :-)

Éva írta...

Hani: Üdvözöllek! Akkor csináld meg a gyerkőcöknek biztos fog ízleni!
Anazar: Igen nem is szoktam bele sok cukrot tenni mert így finom!

Gabriella írta...

Na, ez most nagyon jólesne!!! :P

Éva írta...

Gabriella: Azt elhiszem !:-))

Panna írta...

Nyámi :)

Éva írta...

Panna: Ha jó kislány leszel, legközelebb adok megkóstolni!:-))