2012. szeptember 27., csütörtök

Cukorkás-csokoládés tallérok

Blogkóstoló 5.fordulójának  háziasszonya hankka,  sorsolással kaptam Vikvi blogját  akit már jól ismerek de azért volt olyan recept is a blogján ami számomra  újnak tűnt . Eddigi  blogkóstolón általában tésztás ételeket választottam a kisorsolt páromtól , most édességre esett a választásom.
                                                                           

Hozzávalók: 15 dkg. liszt, 1,5 ek. kakaópor, 1/2 tk. szódabikarbóna, 1/4 tk. fahéj, 10 dkg. darabolt csokoládé, 10 dkg. darabolt dió(sajnos dióm nincs így 5 dkg. mazsolát tettem hozzá), 10 dkg. margarin, 15 dkg. cukor(csak 10 dkg tettem soknak tartottam a 15 dkg.), 1 db tojás.Színes cukorka
Elkészítése:  a cukrot  és a margarint kikevertem majd a tojást is hozzátettem  és a száraz hozzávalókkal együtt jól összegyúrtam. Diónyi gombócokat formáltam  sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól kicsit távolabb majd cukrokat tettem a tetejére.  Előmelegített sütőben 200 fokon 10-13' a sülési ideje. Nem szabad tovább sütni mert megkeményik a sütemény. Nagyon finom  édesség!
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Ezt a sütit már én is kinéztem magamnak, nagyon tetszik!

teller-cake írta...

Ez nekünk is nagyon bejönne, jól választottál! :)

Éva írta...

Lilla: Mielőbb próbáld ki nagyon finom!
teller-cake: Gyerekeknek biztos ízlene!

Hankka írta...

Nagyon jó választás, finom lehet! :) Ahol kisgyerek van - mint nálunk is -, ott szinte kötelező (a cukorkákkal a tetején mindenképpen nyerő)! :)

Éva írta...

hankka: Köszi! Nagyon tudom ajánlani mert fémdobozba téve annyira finom marad.Most hétvégén jön az unokám gondolom neki is a lényeg a cukorka lesz.