2010. október 18., hétfő

Zserbó

                                                                            
 
Hozzávalók:35 dkg. liszt, 1 egész tojás, 5 dkg. cukor, 20 dkg. margarin,/ vagy  15 dkg. sír/, 1 dl tej, 1 dkg. élesztő, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só, töltelék:12 dkg. dió,12 dkg.  cukor, és sárgabaracklekvár .
                                                                                 🌸
Elkészítés: Élesztőt felfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalókkal sima tésztának  majd 3 cipóra  osztjuk.  A tészta darabokat  egyenként kinyújtunk , tepsibe tesszük az első  tésztalapot amire rákenünk a lekvárból majd megszórjuk a dió és cukor keverékével, még egy tésztalap azt is kenjük lekvárral szórjuk dió-cukor keverékével amire rátesszük a harmadik tésztalapot. Fél órát pihentetjük  ezután villával megszurkáljuk a sütemény tetejét  előmelegített sütőbe tesszük  180 C fokon 30' sütés után  kész. Mikor már kihűlt a tészta  tetejére csokoládé mázat  lehet tenni !( amit házilag is elkészíthetünk)
Kipróbáltam már  úgy is hogy a diót  fele-fele arányban a diópótlóval helyettesítettem ! 
Jó étvágyat  kívánok!
                                                                                 

Nincsenek megjegyzések: