2012. november 2., péntek

Gesztenyés tátracsúcs

                                                                                   
Hozzávalók: tésztához: 12 dkg. liszt, 4 dkg. porcukor, 8 dkg. margarin, 1 tojássárgája.krémhez: 25 dkg. gesztenyemassza, 20 dkg. margarin, 2 ek. porcukor, pár csepp rumaroma,  + szeletelt mandula, étcsokoládé.
Elkészítése: a tésztához valókat jól összegyúrtam majd  vékonyra kinyújtottam   és  kis méretű szaggatóval(enyém 4 cm.volt)  kiszaggattam majd tepsibe tettem. Előmelegített sütőben  180 fokon  kb. 10' . Közben elkészítettem a krémet.Hozzávalókat jól kikevertem majd nyomózsákba töltve  a kerek lapokra  nyomtam a krémből és a tetejébe szúrtam 2 db mandulát. Hűtőbe tettem kicsit dermedni. A csokoládét gőz fölött megolvasztottam és  kanállal csúrgattam a krémre és ezt is  hagytam dermedni.

5 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Hmmm... Szeretem a gesztenyés sütiket, ez is biztos nagyon finom.

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon jól néz ki:))

hankka írta...

Ó, milyen fincsi lehet! :) Tészta is, gesztenyekrém is, meg még csoki is, nagyon tetszik! :)

trollanyu írta...

Nálam is pont gesztenyés bejegyzés van:) Nagyon jó, ezt nem is ismertem, imádom a gesztenyét:)

Éva írta...

Édeskonyha: Akkor neked való ez a süti is!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
hankka:Örülök hogy tetszik és nagyon finom!
trollanyu: Majd megnézem a tiédet is mert imádom én is a gesztenyét!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...