2012. december 7., péntek

Diós-narancsos gyümölcskenyér *

  Hozzávalók:10 dkg. margarin+ a forma kenéséhez, 10 dkg. kristálycukor, 1 tk. sütőpor, 1 tk őrölt fahéj, 18 dkg. liszt + a formához, 3 db tojás, 1/2 dl habtejszín/amit szerintem tejföllel is helyettesíthetünk/, 10 dkg. kandírozott narancshéj, 10 dkg. dió, 5 dkg. mazsola, porcukor a szóráshoz.
🌲
Elkészítése:  A margarint a cukorral kikevertem. A liszthez  adtam a sütőport és a fahéjat majd beleszitáltam a margarinos keverékbe. A tojást külön pohárban elkevertem majd ezt is hozzákevertem a tésztához , ezután a tejszínt és a gyümölcsöket amit előtte  előkészítettem (a diót összevágtam apróra  a kandírozott  narancshéjat  és a mazsolát ). Az egészet jól elkevertem és a margarinnal kikent és liszttel megszórt őzgerincformába öntöttem. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon 40' sütöttem. Mikor kihűlt porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat!
Ui:Kandírozott narancshéj elkészítését házilag: receptjét  megnézhetitek  itt  !                                                                          

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Évikém,drágám ez is remekül néz ki!Lenne egy kérdésem ha valamelyik süteményed teljes kiőrlésű lisztből szeretném elkészíteni,mennyivel kevesebb vagy több lisztet kell használnom a megfelelő állaghoz?
Puszik

Éva írta...

Emőke: Köszi! Őszintén megmondom én még teljeskiőrlésű lisztet nem használtam így nem ismerem az állagát hogy milyen? Nem tudom hogy finomabb esetleg mint a hagyományos?Szerintem gyakorlatban próbáld ki először tegyél kevesebbet és amennyit kíván a tészta.Ezt a tésztát pld. csak fakanállal kell kavarni így nem kell sűrűnek lennie!

Anikó írta...

Egyik évben hasonlót készítettem a tanároknak karácsonyi ajándéknak! Örültek neki nagyon.:-)

Unknown írta...

De finom lehet, úgy szeretem a gyümölcskenyereket :)

Névtelen írta...

Kicsit most tudományosan fogok fogalmazni,előre elnézést kérek:
Volt rajtam 10 kg súlyfelesleg,így elkezdtem kicsit fogyókúrázni,eddig 2.5 kg ment le úgy,hogy kihagyom a cukrot,krumplit, rizst,tésztát és a fehér lisztet.Van drasztikusabb fogyókúrám is,de éhezni nem bírok.
Így teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérfélét eszem egy nap/max.4 szeletet/
Most jön a tudomány:A fehér liszt 40 órán keresztül van a szervezetben,azalatt rakódnak a + kilók,a teljes kiőrlésű csak 24 órán keresztül,és mivel tartalmasabb-laktatóbb mint a fehér lisztből készült élelmiszerek,ezért kevesebbet kell belőle enni.Ezért kérdeztem csak,de akkor kikísérletezem,köszönöm a válaszod,puszillak!

Éva írta...

Anikó: Az el is hiszem hogy ízlett nekik?:-)
Vikvi:Nagyon finom!
Emőke: Gratulálok hogy ilyen elszánt vagy, de valóban csak így lehet eredményt várni a fogyókúrától ha következetes vagy és kitartó!Azért ez a 18 dkg. liszt nem annyira sok, de próbáld a másikkal biztos fog sikerülni azzal is.

Seffer Lilla írta...

Nagyon finom lehet!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon szép!!

Hankka írta...

Igazi kis karácsonyi süti, nagyon jó íze lehet a naranccsal és a dióval! :)

HajniZoli írta...

Finom, aromás süti! A kandírozást én csak most próbáltam,jó dolog:-)

Éva írta...

Csilla Andi: Finom volt!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
hankka: Igen jól érződik a narancs benne !
HajniZoli: Igen érződik a narancs ami nagyon finom! Nem nagy ördöngősség és nagyon finom!Az elmúlt évben ajándéknak is csináltam kis üvegbe tettem!

Okki írta...

Nagyon finom gyümölcskenyeret készítettél! :)