2013. január 5., szombat

Aszalt szilvás diósrétes

                                                                             

Hozzávalók:   Bolti mirelitt  leveles tésztából  csináltam. 3 db volt a csomagban ebből   2 db-ot  használtam fel. 20. dkg. aszaltszilva, 15 dkg. darált dió, 5 dkg. olvasztott margarin, 2 ek. méz. 1 db tojás a kenéshez. Tetejére : 6 dkg. olvasztott csoki.
Elkészítése: A lapokat  hagytam szobahőmérsékleten kiengedni, majd egyenként  kinyújtottam szögletesre . A tésztának a  középső részére  kanalaztam a darált dió felét  és  az apróra felvagdosott  szilvákat  rápakoltam . Ezután az olvasztott margarin és méz keverékével meglocsoltam  és felgöngyöltem. Tetejét felvert tojással megkentem. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam  előmelegített sütőbe tettem  200 fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor csurgattam rá a gőz fölött megolvasztott csokit.

9 megjegyzés:

Kovács Janka írta...

Hmmm:) Ez nagyon finom lehet!

Emőke írta...

Évikém,tudtam én!
Az ilyen hasonló finomságoknak nem tudtam ellenállni,1 kg-t híztam az ünnepek alatt.....
Viszont szeretettel gondoltam Rád és a süteményeidre:-)Puszillak!

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet, én nagyon szeretem az aszalt szilvát is meg a diót is, nagyon ízlene:)

HajniZoli írta...

Tetszik ez a párosítás! A csoki a tetején csak ráadás. :-)

Éva írta...

Kovács Janka: Nagyon finom volt!
Emőke:Örülök hogy gondoltál rám, aranyos vagy. Azt az 1 kg-ot hamar leadod biztos!:-)
trollanyu: Biztos hogy elnyerné tetszésedet , kár hogy ennyire messze vagy!
HajniZoli: Köszi! Így kerek az íze a csokival!

hankka írta...

Nagyon finom, valamikor régen egyszer már én is sütöttem! :) Nagyon guszták nálad a szeletek! :)

Éva írta...

hankka: Akkor tudod hogy mennyire finom! Köszi!

marisz57 írta...

Íme a példa, hogy hogyan lehet rövid idő alatt egyszerű finomságot készíteni!

Éva írta...

marisz57: Ez valóban hamar elkészül és nagyon-nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...