2013. január 27., vasárnap

Burbon zsúrperecek

Ezt az igen finom apró süteményt ismét Mónikától hoztam!
Hozzávalók és elkészítése: 18 dkg. vaj, 2 szelet csoki lereszelve, 1/2 cs. vaníliacukor, 1 db tojás, 10 dkg. porcukor ezeket alaposan  kikevertem  majd hozzátettem  30 dkg. liszt és 1 cs. sütőpor keverékét és alaposan összegyúrtam.  A tésztát kinyújtottam és perecformával kiszaggattam. Sütőpapírt tettem a tepsibe  erre pakoltam a tésztát, majd előmelegített sütőben 200 fokon  13' sült. Még forrón megszórtam kakaópor-vaníliacukor keverékével és mivel nagyon szeretem a fahéjat ezért felét fahéjjal szórtam meg.
(Mónikánál megjegyzésben van hogy 1 szelet csokoládé 6 dkg.)
Ui:  Fele mennyiségből készítettem  és margarint használtam  nagyon finom apró sütemény!                                                                                   

8 megjegyzés:

Lívia írta...

Egyszerű és nagyszerű. Szeretem az ilyen könnyű kis finomságokat. Majd kipróbálom.
Képzeld amikor elkezdtem írni a hozzászólásom nagy meglepetésemre - meg is ijedtem - hirtelen megszólalt egy férfi angolul. Ez hogy lehet? Gyorsan visszamentem a főoldaladra és újra indítottam a hozzászólásom, akkor már nem szólalt meg.

Éva írta...

Lívia: Köszi! Valóban nagyon finom ez a süti! Nem tudom megint valami Spam vagy mi ez ami rákúszik én most egy másik oldalon birkóztam ezzel szintén, nem tudtam leállítani! Végül az egészet bezártam mert már annyira idegesített.

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Köszönöm szuper kis recept!

Jámborné Budai Mónika írta...

Köszönöm ,hogy sütöttél ,nagyon szépek lettek. Be is raktam a recept mellé:))

Gerdi írta...

Finom kis kekszek lehetnek! Én is beszereztem olyan kis perecvágót, de egyszer használtam. Jó kis türelemjáték...

Éva írta...

EWA gyöngyös világa!Örülök ha tetszik!
Jámborné Budai Mónika: Én köszönöm a jó receptet!
Gerdi: Nagyon finom volt!Szerintem ha kitapasztalod és minden egyes szaggatás előtt lisztbe mártod akkor szaporán megy vele!Sósat is szeretek ezzel csinálni.

marisz57 írta...

Nagyon finomnak tünnek ezek a csokis perecek!
azt persze, hogy mennyire elálló, gondolom nem sikerült kitapasztalni, mert hamar elfogytak...

Éva írta...

marisz57: Valóban nagyon finomak, kis fémdobozba tettem mivel csak ketten nassoltuk és fél adagból csináltam vagy 2 napig ettük.Biztos hogy sokáig finom maradt volna mert szinte másnap még jobb volt.Amit még csodáltam hogy férjuram is eszegette, pedig ez csoda !:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...