2013. január 15., kedd

Házi natúr krémsajt mascarpone helyett !

Ezt az ötletet Nassoló naplopó blogján láttam meg és nagyon megtetszett így a kipróbálásra  várók listájába tettem. Most érkezett el az idő hogy el is készítettem mivel a héten  szeretnék vele sütni. Nem túl gyakran használtam eddig  mascarponét, talán az ára miatt  de én egy kis mellékízt is  érzek rajta. Ezért gondoltam hogy kipróbálom és ha finom akkor talán még olcsóbb is ezzel készíteni a süteményt.
                                                                       
Hozzávalók: 1 db 450 gr. legalább  20% tejföl, és gézlapok.
Elkészítése:  Egy magasabb tál fölé helyeztem  egy műanyag szűrőt és kibéleltem két réteg gézzel. Ebbe öntöttem a tejfölt és lefedve hűtőbe pakoltam. Akár már 3-4 óra után is  lehet használni, de annál jobb minél tovább hagyjuk. Amikor elkészült   a szűrőből egy tányérra borítottam és a további felhasználásig egy zárható fedeles dobozba  tettem és vissza a hűtőbe.( Ami savó lett azt majd felhasználom süteménybe)

18 megjegyzés:

tücsi írta...

Okos ötlet, és bizony olcsóbb is! Kipróbálom én is.:))

MrsSame írta...

Köszönöm,hogy megosztottad. Kisfiam szülinapi tortájánál tesztelve is lesz.

Kati írta...

Nagyon jó ötlet:)

Katalin írta...

Jó ötlet, még nem hallottam róla...

teller-cake írta...

Nahát, hogy mik vannak! Kipróbálom én is!! :)

Ditti írta...

Szuper ötlet, én is ki fogom próbálni! :)

Névtelen írta...

Nahát!Ez csudaklassz ötlet!

m.k. írta...

hűha!

Gerdi írta...

Jó ötlet és működik! Én már próbáltam, s meglepően krémes lesz a végeredmény.

Unknown írta...

Nagyon jó4 Én is használom, én 48 órát szeretem csöpögtetni, nekem az jön be igazán. Tortától kezdve a pohárkrémig mindenhez nagyon jól használható! :)

marisz57 írta...

Én rendszeresen magam készítem a tortákhoz már régóta.Lehetőleg semleges ízű tejfölt szoktam venni hozzá. Én először kicsit meglangyítom, utána öntöm a szűrőbe, ahol csepeghet 1-3 napig.

HajniZoli írta...

Mint mascarponet még nem használtam, viszont rendszeresen szoktam így készíteni, kikavarva zöld fűszerekkel, pici sóval, zúzott fokhagymával. Szoktam hagyni egy napot csepegni, finom krém lesz belőle.
Legközelebb tiramisuba teszem:-)

RaMary írta...

Köszi, ezt ki kell próbálnom! Nagyon finomnak tűnik :))

Éva írta...

Kedves Lányok-asszonyok: Örülök hogy tetszik ez az ötlet és hogy többen is már kipróbáltátok az megerősít abban hogy én is ezzel csináljam majd a sütiket! Aki még eddig nem próbálta nosza próbáljátok ki ! Köszi mindenkinek!

Unknown írta...

Örülök, hogy tetszik, én is szeretem. Nem tudom, ki találta fel, de jól tette! :D

Éva írta...

Nassoló Naplopó: Te pedig azt hogy közzétetted nagyon jó ötlet volt!Köszi!

Unknown írta...

Laktòz érzékenyként különösen örülök ennek a receptne laktòz mentes tejfölből kipròbálom majd az édes és sòs vàltozatot is. Köszi nektek.

Éva írta...

Bernadett Török üdvözöllek! Örülök hogy hasznosat találtál, érdemes kipróbálni mert már süteménybe is próbáltam és nagyon jó! Egészségedre!