2013. február 16., szombat

Burgonyapogácsa

 Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 10 dkg. főtt áttört burgonya, 2 db tojás, 2 dkg. élesztő, 1 mk. só, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A lisztben elmorzsoltam a margarint majd hozzátettem a  2 db tojássárgáját , sót belemorzsoltam az élesztőt  valamint hozzátettem a megfőtt  áttört és kihűlt burgonyát  és a tejfölt. Jól összegyúrtam a tésztát, bedagasztottam és letakarva hagytam 1 órát pihenni. Ezután kinyújtottam  késsel bevagdostam a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggattam .Tepsibe pakoltam nem túl szorosan egymáshoz és  a tojásfehérjével megkentem  előmelegített sütőbe tettem 220 fokon  25' sütöttem.                                                                                

14 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Imádom a legkülönbözőbb pogácsákat. Ez is nagyon finom lehet. Még nem sütöttem olyat, amiben egyszerre van krumpli és tejföl. Biztos klassz puha.

Timi írta...

Én se csináltam még ilyen pogit... Burgonyásat már igen, de abban olaj volt margarin helyett és tejföl egy csepp se... de ez a variáció is jól hangzik! És milyen guszta! Köszönöm a receptet! :o)

Éva írta...

Édeskonyha: Köszi valóban nagyon finom puha! Annyi féle pogácsát kipróbáltam már és egy elég régi szakácskönyvemben ezt csak most vettem észre.Ha szereted próbáld ki érdemes mert nagyon finom puha!

Patrícia írta...

Nagyon guszta! :)

gionetta írta...

Jaj, de szeretem a krumplis pogit. Igaz az enyém másmilyen recept, de attól nekem még mind a kedvencem! :-))

Csilla Andi írta...

Nagyon csalogató, igen jól néz ki!

tücsi írta...

Imádjuk a burgonyáspogit! Ha elkezdjük enni, abba sem tudjuk hagyni!:))

Emőke írta...

Köszönöm Évi,egy emléket idézett fel bennem a gyönyörű krumplis pogid képe,ha megengeded leírom:
A nagypapám 3 éve halt meg:-(Vidéken született,egyszerű,szerény ember volt,családszerető.
Fontos volt neki,hogy a déli harangszóra-amit ő levesnótának hívott-az asztalon legyen az ebéd.Az egyszerű vidéki ételeket kedvelte,sokat emlegette édesanyja főztjét...
Egyszer megvendégeltem őt,szereztem galambot/mert a nagymamám sok galamblevest készített azokból a kis galambokból amiket a nagyapám nevelt régebben/az volt a legkedvesebb étele,és sütöttem neki Nagyanyáink receptjei c.könyvemből krumplis pogácsát.
-Hiszen ez olyan,mint amit Édesanyám készített!-mondta.
Könnyes lett a szemem és úgy éreztem megkaptam életem legnagyobb dícséretét!
Évikém-Nagyikám;-)-köszönöm,hogy emlékezhettem,most gyújtok egy mécsest Nagypapám emlékére.
Puszillak,legyen nagyon szép vasárnapod!

Éva írta...

Patricia: Köszi!
gionetta: Örülök hogy szereted! Én is úgy vagyok vele hogy ha szeretek valamilyen süteményt akkor biztos hogy a másmódon elkészítettet is szívesen megeszem mert szeretem!
Csilla Andi: Köszi!
tücsi: Igen van egy pár ilyen süteményt amit nem lehet abbahagyni ha elkezni enni az ember!:-)
Emőke nagyon aranyos vagy hogy megosztottad ezt a nagyon kedves családi emlékedet! Köszönöm és kívánok további kellemes napot !

Vicuska írta...

Frissen bármennyi lecsúszna!!! :) Finom!

HajniZoli írta...

Általában a maradék főtt krumpli pogácsában szokta végezni. Másfajta ez a recept az enyémnél, vittem is:-)

Éva írta...

Vicuska:Azt el is hiszem nagyon finom tud lenni frissen, bár én másnap teával is nagyon szeretem!
HajniZoli: Remélem fog ízleni nektek is, egészségetekre!

Gabriella írta...

Imádom a burgonyás pogácsákat, olyan jó könnyű a tésztájuk - nekem is van burgonyás pogim, bár abban nincs tejföl.
Lekapkodnám a szép tányérodról a kínálatot szívesen. :o)

Éva írta...

Gabriella azért pár darabot hagyjál mutatóba a tányéron! Nekem is van egy pár különböző recept és mind nagyon finom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...