2013. február 17., vasárnap

Töltött csirkecomb rizibizivel

 Hozzávalók: Csirkecomb, zsemle, összevágott petrezselyem , vöröshagyma, majoránna, örölt bors, só, tojás, zsír, kevés reszelt sajt./mennyiség attól függően  hány személyre készül az ebéd?/ Most csak kettőnknek készítettem így: 3 db csirkecomb,  másfél zsemle, 1 db tojás , +  a fűszerek.
Elkészítése: Beáztattam a zsemlét  vízbe, ezután a vöröshagymát apróra felvágtam és megdinszteltem kevés zsírban . A zsemlét kinyomtam majd hozzátettem a vöröshagymát és a többi hozzávalókat amivel jól összedolgoztam . A combot megtisztítás után kicsit a bőrénél felszedtem és  oda tettem be a tölteléket amit általában én fehér cérnával  összeöltök hogy a töltelék ne jöjjön ki. Egy edénybe vizet és  kevés ételízesítőt tettem mikor már főtt a víz akkor  tettem  bele a megtöltött csirkecombokat  amit kb.15' főztem, majd kivettem a vízből és vékonyan kikent kis tepsibe pakoltam tetejét is vékonyan megzsíroztam és előmelegített sütőben  közepes hőfokon 25'  sütöttem/ közben megnéztem és/ ha szükséges kevés zsírt teszek még rá. Már a legvégén szórtam meg egy kevés  sajttal. Rizibizit készítettem hozzá !  
                             Jó étvágyat!                                        

5 megjegyzés:

Márti írta...

Igazi,finom vasárnapi ebéd! A csirke is a rizibizi is kedvencem :)

HajniZoli írta...

Finom töltött comb, bármikor megenném a rizibizivel együtt:-)

Jutka írta...

Nem kellett volna ilyen korán hozzád benéznem..Nagyon guszta!

Éva írta...

Márti: Köszi! Örülök hogy Te is szereted!
HajniZoli:Finom is tud lenni!
Jutka: Köszi!

Katalin írta...

Ezt én is szívesen láttam volna az asztalon, a vasárnapi ebédnél :)