2013. február 3., vasárnap

Mézes-mustáros csirkecomb "Ízőrzők" Ozora

Hozzávalók:  /Receptben egész csirke volt ./  3 db csirkecomb, 50 dkg. krumpli, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb szál  sárgarépa, kevés olaj , 2 ek. méz, 2 ek. mustár, fűszerek: só, őrölt bors, és fűszerkeverék/ én állítottam össze 1 mk. mindenből- őrölt bors- kakukkfű- pirospaprika-szárított petrezselyem-tárkony-majoránna és 1 cikk  összezúzott fokhagyma   frissen.
🐓
Elkészítése: Megtisztítottam a krumplit hagymát és a sárgarépát. A krumplit és hagymát  hasábra vágtam a sárgarépát keskeny csíkokra. Egy jénait olajjal kikentem abba tettem először a krumplit majd a répát és végül a hagymát borsoztam sóztam majd a csirkecombokat amit előtte bekentem a fűszerkeverékkel  rápakoltam . Fóliával letakartam és a sütőbe tettem 250 fokon   kb. 50' . Ekkor óvatosan  a fóliát levettem   a mézet és mustárt összekevertem és ezzel kentem meg a húsok tetejét  és még 15' visszatettem sülni, ekkor pirult meg. Nagyon finom ízletes volt !  😋
                                Jó étvágyat  kívánok!                                     

5 megjegyzés:

Gerdi írta...

De szép pirosra sültek a combok! A mézes-mustáros pácban sültet gyanakodva kóstoltam meg, jó régen, aztán egyik kedvencünk lett.

María írta...

Csuda jól néz ki, finom lehetett!!

Hankka írta...

Nagyon jó kis tartalmas étel, igazán fincsi lehet a husi és a köret is! :)

Katalin írta...

Finom lehetett, nagyon jól néz ki!

Éva írta...

Gerdi: Eddig én is talán egyszer próbáltam ki.Férjuram annyira nem szereti ha kísérletezek, így akkor kavartam össze a mézet és mustárt mikor nem látta. Érdekes módon ízlett neki de nem tudja hogy csináltam! Ilyen cseles voltam .
Maria: Köszi! Akkor jutott eszembe ez a recept mert már régen lementettem, mikor megláttam nálad azt a finomságot!
hankka:Köszi, igen nagyon finom volt!
Katalin: Köszi finom volt!