2013. március 26., kedd

Dinós nyalóka és még....

egyéb dísz!Katucikonyha csábított a tegnapi bejegyzésével ennek a dinós nyalókának  az elkészítésére. Nagyon megtetszett a blogján igaz  bonbont nem tudtam csinálni mivel formám nincs hozzá, de a nyalókát ha nem is olyan minőségben mint az említett blog tulaja , de azért elkészítettem  a "dinó rajongó" unokámnak! Már csak azon izgulok  hogy egyáltalán felismeri-e ?:-))  Szerintem azért hasonlít kicsikét!
                                                                             
Hozzávalók: 10 dkg. fehér csoki, 8 dkg.  étcsoki, hurkapálcika.
Elkészítése: Először zsírpapírra lerajzoltam a dinót 5 példányban. Gőz fölött a csokit megolvasztottam majd ecsettel rárajzoltam a papírra  kicsit hagytam dermedni majd megint átkentem ezt kb. 4x ismételtem meg.  A második átkenés után a pálcikát ráhelyeztem és bekentem azt is csokival.  Szemeket az ellenkező színből tettem .Mikor megdermedt teljesen akkor óvatosan a  papírról levettem. A maradék fehér csokit  felmelegítettem és zsírpapírra ráöntöttem   kevés ideig mélyhűtőbe tettem majd egy formával  a nyuszifejet és a másik formát kiszaggattam. Jó lesz majd  süteményre!

2 megjegyzés:

Kati írta...

Hogy mire nem képesek a nagymamák az unokákért:) Persze, hogy fel fogja ismerni, én is felismertem, pedig nem vagyok díno szakértő:)

Éva írta...

Kati köszi megnyugtattál hogy felismerted. Bár közben egy kis balesetet szenvedett, de remélem még így is lesz sikere!