2013. március 21., csütörtök

Kakukkfűves gombapaprikás makarónival

Az ötletet Nassoló Naplopó blogján láttam meg, majd a saját verziómban elkészítettem .
  Hozzávalók: 15 dkg. gomba, 1-2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 mk. kakukkfű,  1 dl paradicsomlé, őröltbors, kevés pirospaprika, köménymag, só,1 tk. liszt, 1 dl tejföl.   Tészta tetszés szerint.
Elkészítése:   Az olajat felforrósítottam majd beleszórtam a felaprított vöröshagymát kicsit dinszteltem  ezután tettem bele a megtisztított és feldarabolt gombát   ráöntöttem a paradicsomlevet majd a fűszereket   ekkor a gombára csak 1 mk. kakukkfűvet tettem . Letakartam fedővel és hagytam hogy a gomba kellően megfőjöm . Ekkor a tejfölben elkevertem a lisztet és hozzá öntöttem a gombához amit  így készrefőztem. A tésztát a szokásos módon kifőztem majd a tányérra pakolva  rákanalaztam a gombapaprikást  és ekkor még megszórtam kevés kakukkfűvel.                                                                    

7 megjegyzés:

Anikó írta...

Érdekes lehet az íze a kakukkfűtől, de megkostólnám,mert szeretem a kakukkfüvet.

Eri ka írta...

Szeretem én is gombát. :)

Kati írta...

Imádom az ilyen tésztás ételeket. De azt hiszem ezt mondtam már neked:)

Éva írta...

Anikó egészen más mint sima tejfölösen, nekem nagyon ízlett!
Eri ka finom is a gomba és már annyiféle változatban lehet elkészíteni.
Kati tudom én is "tészta imádó" vagyok nyitunk egy ilyen klubot is jó?:-))

María írta...

Finom lehetett!! Ha nyittok tésztás (vagy gombás) klubot, én is belépek. Mindkettőt imádom :)!

Nassoló Naplopó írta...

Én is belépnék ám abba a klubba! :) Éva, én ezt is szoktam tejfölösen enni. Imádom! :)

Éva írta...

Maria nagyon finom volt! Számítok rád a klubban!:-)
Nassoló Naplopó gyere itt a helyed. Tejfölt én is tettem bele nagyon finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...