2013. március 11., hétfő

Mézes zserbó

Már szerepel a blogomban itt. de leírom ! Nagyon finom ,én legalábbis nagyon kedvelem a grízes krémet!
Hozzávalók és elkészítése a tésztának:5 dkg. margarin , 1 db tojás, 15 dkg. cukor, 3-4 ek. tej, 6 dkg. méz, gőz felett  öszefőztem mikor kihűlt hozzáadtam 40 dkg.  lisztet  1 kk. szódabikarbónát és sima tésztát gyúrtam belőle amit négy cipóra osztva fél órán át pihentettem. Tepsi tetejét előmelegített sütőben 180 fokon 8-10' alatt laponként megsütöttem( az első lap 10' a következő már kevesebb idő alatt megsült).Töltelék: 3 dl tejet felforraltam és folyamatosan 6 dkg. búzadarát szórtam bele  lassú tűzön  kevergetve sűrűre főztem  mikor kihűlt  akkor kevertem hozzá előzőleg alaposan kikevert (20 dkg. porcukor és 20 dkg. margarin pici  reszelt citromhéj)krémet . A lapokat egyenként megkentem sárgabarack lekvárral  amire rákentem a krém egy részét  majd a többi lapot is  így tovább és végül az utolsó lapot étcsokoládéval vontam be amire most  kipróbáltam volt kevés fehércsokim amit gőz fölött felolvasztottam és (az étcsokoládéval bevont sütemény tetejére amíg nem dermedt meg ) pöttyöket tettem rá   amit  egy pálcikával  végig áthúztam.
( Aranyos volt a kis unokám mikor meglátta a süteményt azt mondta: "de szép!")
                                                                             

10 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Én is szeretem a grízes krémeket és az unokádnak igaza volt:-) szép lett a süti!

iceflower írta...

Nagyon jól néz ki! Hamarosan kipróbálom, mert mi is szeretjük a zserbót. Szerintem ez a változat is ízleni fog!

Édeskonyha írta...

Tényleg nagyon szép, igaza volt az unokádnak :) ráadásul nagyon finom lehet. Lehet húsvétra megsütöm.

Márti írta...

Milyen mutatós! imádom :)

Timi írta...

Gyerekkorom nagy kedvence!!!

Borso írta...

wow,nálunk is pont tegnap készült, előtte meg decemberben. Néztem is h majdnem ugyanaz a receptünk. :)
http://recipesbyborso.blogspot.hu/2012/12/anyu-mezes-zserboja-tesztahoz-45-dkg.html

Kati írta...

De szépen díszítetted: Isteni finom lehet:)

gionetta írta...

Jaj, de szívesen lettem volna a vendéged! :-))

Hankka írta...

Finommm, és nagyon szépen díszítetted! :)

Éva írta...

HajniZoli örülök hogy neked is kedvenced és köszi!
iceflower köszi, nagyon finom sütemény majd meglátod ha kipróbálod.
Édeskonyha köszi!
Márti köszönöm!
Timi örülök hogy szereted!
Borso akkor az ízét ismered hogy milyen finom! Nekem ez a receptem ramas receptes könyvbe is megvan és egy kolleganőmtől is kaptam még régebben egy receptet a kettő is nagyon hasonlít.
Kati köszi!
gionetta legközelebb szólok mikor ilyet sütök jó?:-)) Szívesen várlak!
Hankka köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...