Hozzávalók: 1/2 l tej, 25 dkg. tehéntúró, 2,5 dkg. margarin, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mk. só, 1/2 mk. szódabikarbóna, pici zsír az edény kenéséhez.
Elkészítése: Megmelegítettem a tejet és a túrót beletéve egyet forraltam rajta. Tűzről levettem hagytam kicsit állni majd tésztaszűrőn lecsepegtettem. Egy lábasban megmelegítettem a margarint beletettem a lecsurgatott túrót meg a sót. Mérsékelt tűzön állandóan keverve forraltam addig még nyúlóssá nem vált, ekkor levettem és beletettem a tojást szódabikarbónát és ízesítésként kevés borsot szórtam . Jól átkevertem és egy zsírral kikent edénybe öntöttem . Mikor kihűlt akkor borítottam ki és lehetett szeletelni.(Ízesítésként lehet fokhagymát , kakukkfüvet, vagy egyéb más fűszernövényt használni!) Kezdésnek használtam a borsot, de mivel nagyon finom ezért biztos kipróbálom majd valami zöld fűszerrel is!
Jó étvágyat!
9 megjegyzés:
Nahát! Ez nagyon érdekes recept. A tojás említésekor megijedtem kicsit, de a leírás alapján úgy gondolom az is kap egy kis hőkezelést.
Csodálatos dolog, ha az ember maga készítheti el... Gondolom izgalmas volt és nagyon finom!
Maria úgy csináltam hogy még a tűzön volt mikor elkevertem bele a tojást.Köszi!
Flóra nagyon finom volt és legközelebb más ízesítéssel is kipróbálom.
Maria úgy csináltam hogy még a tűzön volt mikor elkevertem bele a tojást.Köszi!
Flóra nagyon finom volt és legközelebb más ízesítéssel is kipróbálom.
Érdekes recept, de szeretem a házi készítésű dolgokat:)
Nagyon jól néz ki, egyszer majd talán én is veszem a bátorságot.
Én kéthetente készítek házi sajtot, ecettel összekapatva a felfőtt tejet. Keresgéltem másfajta recepteket, ezzel is találkoztam, de nem találtam túl megbízhatónak. Most, hogy látom nálad elkészítve, már bízom benne:-) A tojást mindenképpen belefőzném, bár lehet, megvan az oka, hogy csak a végén kell hozzátenni.
Kati köszi!
Csilla Andi köszi, csak elhatározás kérdése!
Gerdi tudom hogy szoktál csinálni, sőt talán le is mentettem majd egyszer arra is sort kerítek. Amikor a tojást beletettem még tűzön volt úgy kavartam el. Nagyon ízlik majdnem olyan mint a gomolya!
Nahát! Egy héttel ezelőtt készítettem házi sajtot, ehhez hasonló. Megvan a kép, a sok futásban megfeledkeztem róla:-) Nagyon finom a sajt, lehetett szeletelni, reszelni is.
Megjegyzés küldése