Elkészítése: Először a tölteléket csináltam meg . Megmostam megpucoltam és lereszeltem az almát nagy lyukú reszelőn majd edénybe feltettem a tűzhelyre kicsit párolódni kevergettem közben cukrot rászórtam. Mikor levettem a tűzhelyről akkor szoktam a fahéjjal ízesíteni. A tésztához : a liszttel elmorzsoltam a zsírt és a margarint majd a többi hozzávalókat is hozzáadva jól összegyúrtam. Kétfelé vettem egyenként kinyújtottam a tésztát tepsibe tettem majd ráöntöttem az almát elegyengettem és a másik tészta darabot is kinyújtottam és beborítottam a tölteléket vele. Villával megszurkáltam a tetejét . Előmelegített sütőbe tettem 220 fokon 25' sütöttem.Csak vaníliás porcukorral szoktam megszórni , de ez alkalommal ezzel a mázzal tettem alkalmibbá.Máz: 2 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral 1 mk. étkezési keményítővel és 1 ek. citromlével jól felvertem majd kb. 2/3-át rákentem a süteményre. A maradékba 1 ek. kakaóport elkevertem zacskóba kanalaztam csücskét picit levágtam és ezzel a mázzal csíkokat csináltam párhuzamosan kb. 1-1,5 cm.-re egymástól a tészta hosszában. Késhegyével is lehet én most hústűt keresztben áthúztam egyszer felfelé majd lefelé . Kevés idő után ez a máz megszáradt
2013. május 3., péntek
Almás sütemény VKF. 56.fordulójára!
Kriszta a háziasszonya ennek a fordulónak témája anyák napjára készülve! Azért készítettem ezt a süteményt mert édesanyám kedvenc tésztája volt akár túrósnak vagy mint most almásnak, vagy éppenséggel rácsosnak mindig ezt sütötte.( A kétféle sütemény már szerepel a blogomon.) A lányaim szokták mondani " tudod az a nagyiféle sütemény"! A finomsága mellett előnye még hogy könnyen elkészíthető és olcsó sütemény!
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 8 dkg. zsír, 8 dkg. margarin, 1 dl tejföl, 1 tojás sárgája, 7,5 dkg. cukor, 1/2 mk. szódabikarbóna, 1 tk. ecet, pici só. Töltelékhez: 1 kg. alma, 3-4 ek. cukor, 2 mk. őrölt fahéj.
Elkészítése: Először a tölteléket csináltam meg . Megmostam megpucoltam és lereszeltem az almát nagy lyukú reszelőn majd edénybe feltettem a tűzhelyre kicsit párolódni kevergettem közben cukrot rászórtam. Mikor levettem a tűzhelyről akkor szoktam a fahéjjal ízesíteni. A tésztához : a liszttel elmorzsoltam a zsírt és a margarint majd a többi hozzávalókat is hozzáadva jól összegyúrtam. Kétfelé vettem egyenként kinyújtottam a tésztát tepsibe tettem majd ráöntöttem az almát elegyengettem és a másik tészta darabot is kinyújtottam és beborítottam a tölteléket vele. Villával megszurkáltam a tetejét . Előmelegített sütőbe tettem 220 fokon 25' sütöttem.Csak vaníliás porcukorral szoktam megszórni , de ez alkalommal ezzel a mázzal tettem alkalmibbá.Máz: 2 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral 1 mk. étkezési keményítővel és 1 ek. citromlével jól felvertem majd kb. 2/3-át rákentem a süteményre. A maradékba 1 ek. kakaóport elkevertem zacskóba kanalaztam csücskét picit levágtam és ezzel a mázzal csíkokat csináltam párhuzamosan kb. 1-1,5 cm.-re egymástól a tészta hosszában. Késhegyével is lehet én most hústűt keresztben áthúztam egyszer felfelé majd lefelé . Kevés idő után ez a máz megszáradt
Elkészítése: Először a tölteléket csináltam meg . Megmostam megpucoltam és lereszeltem az almát nagy lyukú reszelőn majd edénybe feltettem a tűzhelyre kicsit párolódni kevergettem közben cukrot rászórtam. Mikor levettem a tűzhelyről akkor szoktam a fahéjjal ízesíteni. A tésztához : a liszttel elmorzsoltam a zsírt és a margarint majd a többi hozzávalókat is hozzáadva jól összegyúrtam. Kétfelé vettem egyenként kinyújtottam a tésztát tepsibe tettem majd ráöntöttem az almát elegyengettem és a másik tészta darabot is kinyújtottam és beborítottam a tölteléket vele. Villával megszurkáltam a tetejét . Előmelegített sütőbe tettem 220 fokon 25' sütöttem.Csak vaníliás porcukorral szoktam megszórni , de ez alkalommal ezzel a mázzal tettem alkalmibbá.Máz: 2 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral 1 mk. étkezési keményítővel és 1 ek. citromlével jól felvertem majd kb. 2/3-át rákentem a süteményre. A maradékba 1 ek. kakaóport elkevertem zacskóba kanalaztam csücskét picit levágtam és ezzel a mázzal csíkokat csináltam párhuzamosan kb. 1-1,5 cm.-re egymástól a tészta hosszában. Késhegyével is lehet én most hústűt keresztben áthúztam egyszer felfelé majd lefelé . Kevés idő után ez a máz megszáradt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
De jó ez a süti, finom!
Olyan szép lett a márványozás a tetején, méltó Édesanyád kedvencéhez! Jó, hogy megosztottad ezt is velünk! :)
Nagyon finom lehet! Tényleg a nagyi féle sütik a legjobbak!
Ezt én is nagyon szeretem. :)
Finom almás sütit készítettél! Nagyon szép a máz a tetején.
Gabriella nagyon finom !
teller-cake köszönöm!
Viktória Bori köszi!
Kriszta üdvözöllek ! Örülök hogy te is szereted!
HajniZoli köszönöm!
Finom is lehet, és nagyon mutatós a díszítéssel a tetején! :)
Nagyon finom lehet ez a süti! Én is el fogom készíteni, köszönöm a receptet! :)
Hankka köszönöm!
Ditti nagyon finom érdemes kipróbálnod. Egészségedre!
Megjegyzés küldése