2013. június 30., vasárnap

Fagyasztott zöldség

                                                                               
Semmit nem hagyok hogy tönkremenjen. Nekem minden zöldséget zöldségesben kell megvennem vagy boltban. Az előre becsomagolt  zöldségeknél általában mindig marad meg valami vagy a répa több mint a zöldség, vagy fordítva. A meleg száraz időben nagyon hamar tönkremenne bárhogyan is tárolom. Ezért már jó ideje hogy azt a megoldást találtam ki hogy minden zöldséget megpucolok amit megveszek, majd amit nem használok el  rögtön azt feldarabolom   vagy apróra /ami zöldséglevesbe,lebbencslevesbe  jó/, vagy  hosszúkásra / ami akár krumplilevesbe vagy gulyáslevesbe jó/. Amit eddig kitapasztaltam hogy felhasználásakor  nem kell kiengedni hanem fagyott állapotában lehet akár dinsztelni vagy éppen a forrásban lévő vízbe tenni.  Ezeket a zöldségeket kis zacskóba kiporciózom és bármikor használhatom.
                                                                             

9 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nálunk is minden megy a fagyasztóba, főleg mióta Patrícia is eszi őket. Azóta minden darabolok, és teszem a fagyasztóba, így amikor szükség van rá, csak felveszem, és megfőzöm neki.

Névtelen írta...

Én is így teszek, kivéve a sárgarépát.Abból mindig hagyok 1-2-t a hűtőben,mert salátába nagyon szeretem.

Lívia írta...

Évikém én is pontosan így csinálom mint Te. Semmi nem vész kárba, mert irtó drágaság van. Zöld fűszereket is dobozolom apróra vágva, (petrezselyem, zeller, bazsalikom, stb. ami csak egynyári, mert pl. a rozmaring az sokáig él. Így olyan szép zöldek mint amikor frissek voltak. Én nem szeretem lesózni vagy olajba tenni.
Egyébként most megint majdnem elérhetetlen a hozzászólás lehetőség Nálad, de aztán rájöttem a megoldásra. Az oldalad jobb felső sarkában megjelenik egy kis négyzetben piros X és és tiltás, de rákattintva előjön egy kis ablak és ott van az is hogy onnan lehet a hozzászólás írásra kattintani és akkor bejön az oldal ahová írhatok.
Tehát én a bejegyzésed alján arra hiába kattintok, hogy hozzászólás írása, mert nem csinál semmit.

HajniZoli írta...

Répát még nem fagyasztottam, de más zöldségeket igen, nekem is bevált.

Katalin írta...

Én is sok mindent fagyasztok le, de ameddig lehet, a normál hűtőrészben tárolom. Zöldbabot, fehérrépát nem szoktam, de a sárgarépa jól tűri a fagyasztást, ezt kis kockákra vágva francia saláta félékhez szoktam felhasználni. Borsóm is mindig van a mélyhűtóben, egész télen volt petrezselyem és zeller zöldem is, stb....
Okos ember volt, aki kitalálta a mélyhűtőt :)

Éva írta...

Lilla Seffer amit lehet én is teszem be a mélyhűtőbe.Gyereknél különösen praktikus hiszen kis mennyiségben semmit nem tudsz megvenni.
Patrícia én még azt is beteszem, de mondjuk salátába valóban frissen jó.
Lívia ezért jó a mélyhűtő nincs nagy de annak a fele kb. zöldségekkel van bepakolva. Amikor egyszer mondtad hogy nem tudsz írni kommentet ezt írtam le neked ezt a módot ahogy most csináltad.
HajniZoli szerintem a répának sincs semmi baja!
Katalin nagyon praktikus a fagyasztás, valóban okos volt aki felfedezte! Mennyi mindent pocsékolnánk ha nem lenne:)

Bartush írta...

A zöldfűszereket apróra szoktam vágni, pl petrezselymet, és jégkockatartóba porciózom. Ha összefagyott szépen ki lehet ütögetni a kis kockákat aztán zacskózható. Én is kiengedés nélkül szoktam a levesbe tenni.
Egyébként a maradék kissé már száradó zöldségből finom házi ételízesítő is készíthető.

Éva írta...

Bartush üdvözöllek!Petrezselymet szoktam hasonló módon eltenni. Az ételízesítő készítése jó gondolat, csak annyi zöldséget plusszba nem szoktam venni hogy még száradni is jusson.:)

Éva írta...

Bartush üdvözöllek!Petrezselymet szoktam hasonló módon eltenni. Az ételízesítő készítése jó gondolat, csak annyi zöldséget plusszba nem szoktam venni hogy még száradni is jusson.:)