2013. június 30., vasárnap

Mákos-meggyes morzsatorta🍒

                                                                               
Hozzávalók:tésztához: 40 dkg. liszt, /lehet fele rétesliszt/, 1 mk.sütőpor, késhegynyi só, késhegynyi fahéj, 20 dkg. porcukor, 20 dkg. margarin, 2 tojássárgája,forma kikenéséhez: margarin, a töltelékhez:2 tojásfehérje, 6-8 ek. kristálycukor, 20 dkg. őrölt mák, maréknyi mazsola, 80 dkg. magozott meggy/lehet fagyasztott vagy befőtt is/, 1 mk. őrölt fahéj.
🍒
Elkészítése:  A tésztához a lisztet a sütőporral, sóval, fahéjjal és a porcukorral összeforgattam. A hideg margarinnal és a tojássárgájával elmorzsoltam. 23 cm. átmérőjű kapcsos tortaformát margarinnal kikentem és a morzsalékos tészta felét egyenletesen beleszórtam egy kicsit belenyomkodtam. A töltelékhez a tojásfehérjét felvertem kemény habbá közben 4-5 ek. cukrot is hozzáadtam. A mákot és a mazsolát óvatosan beleforgattam majd a tésztára simítottam. A maradék tészta felét a mákra szórtam majd  a lecsöpögtetett meggyet a maradék cukorral és a fahéjjal elkevertem és a tésztára  egyenletesen rápakoltam . A maradék tésztát a meggy tetejére szórtam. Előmelegített sütőben 180 fokon 50' sütöttem. 
Ui: A meggyes keverékhez tettem lereszelt babapiskótát /vagy lehet háztartási kekszmorzsát./
Jó étvágyat!

14 megjegyzés:

Nea írta...

Igazi, békebeli nagyi-féle házi süti.Szinte idáig érzem a finom illatát. Szívesen belakmároznék most belőle.

Nea írta...

Juhééé, végre sikerült írnom. Az utóbbi időben megint nem engedett üzenetet küldeni a blogger. Nem tudom ez mitől függ, sokszor írnék neked, de nem tudok, csak reklámok jönnek fel, aztán meg lefagy a rendszer.

Csilla írta...

A mák és a meggy remek párosítás, imádjuk! :) Én is hasonló sütiket készítettem a napokban. :)

Gabriella írta...

Hmmm... egy újabb mákos-meggyes finomság nálad. Nekem is van 1-2 mákos-meggyes receptem... szerintem adtál egy "lökést", hogy elkészítsem. :))

HajniZoli írta...

Finom a meggy a mákkal társítva! Jól néz ki!

Monika írta...

Éva! Küldtem hozzád segítséget ebben az átállásban.Remélem,hogy olvassa!Most vitték el az unokáimat és még be sem vagyunk pakolva..:( Bocs!Egyébként szerintem semmi károd nem fog származni belőle,ha nem állsz át, szerintem nagyobb a füstje.

trollanyu írta...

Juj, ez nagyon finom lehet, mák és meggy isteni páros. A morzsás sütiket kedvelem, ha elég szaftos a töltelék:)

Gerdi írta...

Mégis sütisütésre adtad a fejed? Egy ilyen sütinek nem is lehet ellenállni!

Csigabige írta...

Imádom a meggyet és a mákot is, biztos nagyon finom lehet és szuperul néz ki! :)

Névtelen írta...

Évikém, az oldalsávba kitett blogok frissülnek, így láthatlak téged is, köszönöm ezt a finomságot is❤

Márti írta...

Nagyon tetszik!

Éva írta...

Nea örülök hogy nosztalgiázhatsz. Szívesen megkínálnálak ! Technika ördöge hogy egyszer jó egyszer pedig akadékoskodik nem csak neked van vele problémád sajnos!
Csilla köszi láttam a finom sütidet!
Gabriella konyhája szeretem a mákot és a meggyet is így van receptből bőven!
HajniZoli köszi!
Mammka köszönöm a segítség jelentkezett! Úgy gondolom én is hogy csak felfújták az egészet!
trollanyu finom is nagyon eléggé szaftos a meggytől!
Gerdi nem hiszed el de éppencsak a mákot kóstoltam meg, jöttek a lányomék azért sütöttem enni nem ettem.
Csigabige nem vagy egyedü ezzel az "imádattal" vagyunk így többen is, köszi!
Emőke örülök hogy nem maradsz le semmiről köszi!:)

Hankka írta...

Jól hangzik, a mák-meggy párosítás igen finom! :)

Éva írta...

Hankka finom így együtt, az igazság az hogy minimálisat ettem belőle de akik ették azt mondják hogy finom volt!