2013. június 4., kedd

Szilvalekváros rácsos házi rétestésztával

                                                                               
Hozzávalók:  Házilag készített rétestésztám volt még a hűtőben és az  elmúlt évi szilvalekvárom utolsó  fél üvegét használtam fel hozzá, + 1 db tojás a kenéshez.
Elkészítése:  A  tésztát szobahőmérsékleten hagytam kiengedni mivel mélyhűtőben volt  majd kinyújtottam és egy 8 cm. átm. pohárral kiszaggattam . Rákanalaztam a lekvárt  ezután rácsoztam és egy felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Vaníliás porcukorral szórtam meg.

13 megjegyzés:

janka kovács írta...

Deee szeretném :)

Jutka írta...

Jól néz ki! szívesen megennék egy párat:)

Okki írta...

Milyen jól néznek ki! :)Nagyon finom sütit készítettél. :)

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm, de szépségesek!!!

teller-cake írta...

De helyesek ezek a rácsos sütikék! :) Nekem nincs már szilvalekvárom, nyár végére tervezzük a nagy befőzést belőle, ha az idő és a termés is úgy akarja...

Emőke írta...

De jól néz ki! Szeretem a kreativitásod!❤

Kati írta...

Egyszerű és nagyszerű:)

Flóra írta...

Hű annyi szilvám van a fagyóban! Azzal nem volna jó? Guszta!

trollanyu írta...

Nagyon ötletes, igazán mutatósak lettek, nagyon tetszik:)

Katalin írta...

Finom is a házi lekvár! Szépek lettek a rácsosaid :)

Éva írta...

Lányok-asszonyok köszönöm örülök hogy tetszik. Flóra szerintem a szilvát kevés vízzel tedd fel főni, pürésítsed ha elég sűrű nyugodtan csinálhatod azzal is.Olyan lesz mint egy gyümölcsszósz.

HajniZoli írta...

Jujj, de guszták lettek! Szépen berácsoztad!

Éva írta...

HajniZoli köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...