2013. június 4., kedd

Szilvalekváros rácsos / házi rétestésztával

                                                                               
Hozzávalók:  Házilag készített rétestésztám volt még a hűtőben és az  elmúlt évi szilvalekvárom utolsó  fél üvegét használtam fel hozzá, + 1 db tojás a kenéshez.
Elkészítése:  A  tésztát szobahőmérsékleten hagytam kiengedni mivel mélyhűtőben volt  majd kinyújtottam és egy 8 cm. átm. pohárral kiszaggattam . Rákanalaztam a lekvárt  ezután rácsoztam és egy felvert tojással megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Vaníliás porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

Györgyi írta...

Deee szeretném :)

Jutka írta...

Jól néz ki! szívesen megennék egy párat:)

Okki írta...

Milyen jól néznek ki! :)Nagyon finom sütit készítettél. :)

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm, de szépségesek!!!

teller-cake írta...

De helyesek ezek a rácsos sütikék! :) Nekem nincs már szilvalekvárom, nyár végére tervezzük a nagy befőzést belőle, ha az idő és a termés is úgy akarja...

Névtelen írta...

De jól néz ki! Szeretem a kreativitásod!❤

Kati írta...

Egyszerű és nagyszerű:)

Gonda Hajnalka írta...

Hű annyi szilvám van a fagyóban! Azzal nem volna jó? Guszta!

trollanyu írta...

Nagyon ötletes, igazán mutatósak lettek, nagyon tetszik:)

Katalin írta...

Finom is a házi lekvár! Szépek lettek a rácsosaid :)

Éva írta...

Lányok-asszonyok köszönöm örülök hogy tetszik. Flóra szerintem a szilvát kevés vízzel tedd fel főni, pürésítsed ha elég sűrű nyugodtan csinálhatod azzal is.Olyan lesz mint egy gyümölcsszósz.

HajniZoli írta...

Jujj, de guszták lettek! Szépen berácsoztad!

Éva írta...

HajniZoli köszi!