2013. augusztus 28., szerda

Aszalt szilvás falatkák

Nem tudom hogy voltatok-e már úgy hogy valami finomat ettetek ami esetleg bolti és egyből az jutott az eszetekbe hogy ezt otthon is ellehetne készíteni? Na én most pont így jártam! Hétvégén  egy kis pékségben  vette a lányom ezt a finomságot, amit  természetesen itthon  elkészítettem.
                                                                       

Hozzávalók: 1 cs. aszalt szilva, 25 dkg.leveles tészta/ ez most bolti fagyasztottból készült/. 1 db tojás.
Elkészítése: A tésztát szobahőmérsékleten hagytam kiengedni majd  hosszúkás  keskeny csíkokra felvágtam. Ezután  háromszögekre daraboltam majd  a szilvát a vastagabb végére tettem és feltekertem. Tepsibe pakoltam  felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 220 fokon 20' sütöttem.
Ui: Hasonlóan  bolti sütemény adta az ötletet még  régebben ,amikor elkészítettem  a  lekváros-csokis-kókuszos rúd   elnevezésű süteményem aminek nem is biztos hogy ez a neve de szintén nagyon finom! 
Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

De jó ötlet, gyors, egyszerű!

Kati írta...

Mindig is tudtam, hogy te nagyon találékony vagy:) Fincsi lehet:)

HajniZoli írta...

Jó ötlet, jól is néz ki!

Okki írta...

Ó, hányszor elő nem fordul, hogy valamit kóstolunk vagy láttunk a boltban, és otthon is megpróbáljuk elkészíteni?! :) És ami jó, hogy amit mi készítünk még finomabb is. :)
Nagyon finom lehetnek ezek a falatkák! :)

judit60 írta...

Nagyszerű ötlet.Sokszor gyorsan kéne valami finom, hát ez lesz az.

Hankka írta...

Fincsi lehet, ügyes vagy! :) Az én fantáziámat mostanában az egyik nagy üzletláncban kapható pekándiós-juharszirupos péksüti izgatja, nagyon finom! :)

Éva írta...

Lilla Seffer köszi!
Kati köszi, nagyon finom!
Okki egyre jobban hajlamom van arra, hogy ha meglátok valami finomságot a boltban egyből arra gondoljak hogy ezt mennyivel kevesebb pénzből eltudnám készíteni?! Arról már nem is beszélve hogy még jobb is.
judit60 köszi örülök hogy tetszik!
Hankka biztos vagyok benne, hogy rövidesen látni fogom a blogodban!:-)