2013. szeptember 15., vasárnap

Almás piskóta II.

Ezt a süteményt már elkészítettem egyszer azt egy újságból  választottam  megtaláljátok itt. Most viszont azt a verziót csináltam meg amit egy kórházi bentlétem alatt egy nénitől kaptam. Hasonló a két recept, talán a piskótája más!Mindkettő nagyon finom!
                                                                           

Hozzávalók:1 kg. alma , 2 tk. fahéj,tésztájához: 5 tojásos piskóta/ 5 tojás, 6 ek. liszt,  14 dkg. cukor, 5 ek. víz, 1/2 cs. sütőpor, Krémhez: 4 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, 20 dkg. margarin, 15 dkg. porcukor,1 cs. vaníliacukor,  tetejére 1 tortabevonó.
Elkészítése: Megpucoltam lereszeltem az almát. Tepsit/38x26 cm/ alufóliával kibéleltem vékonyan zsírral megkentem és a kinyomkodott almát rászórtam egyenletesen. Az almára szitáltam a fahéjat  majd elkészítettem a piskótát /tojás sárgáját a cukorral és a vízzel felvertem majd apránként tettem hozzá a sütőporos lisztet és végül a felvert tojás fehérjét / ráöntöttem az almára és előmelegített sütőbe téve 200 fokon 25' sütöttem. Sütőből kivéve óvatosan deszkára borítottam és a fóliát lehúztam róla. Elkészítettem a krémet/pudingot tejjel felfőztem kihűtöttem és az előzőleg kikevert margarin-porcukor- vaníliacukorral összekevertem .Ezt a krémet kanalaztam rá a már kihűlt süteményre  és a tetejét bevontam  gőzfölött  kevés olajjal felolvasztott tortabevonóval. Mivel volt fehércsokim így kicsit tetejét  kidíszitettem.

11 megjegyzés:

Eri ka írta...

Régen de sokat sütöttem. Nagyon finom sütemény. De amióta a lányom laktóz - és tojás fehérje... stb érzékeny már nem sütök ilyeneket.

Gerdi írta...

De jól néz ki a sütid!
Rég olvasgattam blogokat, így lemaradtam az eseményekről. Úgy látom, megszületett közben a második kis unokád. Gratulálok, egészséget kívánok a babának és a mamának is!

gionetta írta...

Nagyon finom lehet ez a sütid is! Nálunk rajonganának érte. De most nem sütök egy darabig. :-))

Vicuska írta...

Jól írtad- valóban mindkettő finom!!! :)

trollanyu írta...

Nagyon finomnak látszik és így kidíszítve nagyon ünnepi is:)

Okki írta...

Ezt a sütit szeretnénk mi is, nagyon finomnak tűnik. :)

Katalin írta...

Ó de finom lehet!

Éva írta...

Eri ka annak örülök hogy ismered, de elég problémás lehet akkor sütnöd sajnos.
Gerdi örülök hogy tetszik és köszönöm a jókívánságodat.
gionetta nagyon finom. Hogy mikor sütöd meg az csak rajtad múlik!:-))
Vicuska köszi!
trollanyu nagyon finom valóban a fahéjas alma és a krém nagyon jó együtt.Köszi!
Okki köszi finom is!
Katalin köszi, nagyon finom!

Csigabige írta...

Mamám is szokott hasonlót készíteni! Nagyon finom sütemény! :)

HajniZoli írta...

Almás is, krémes is, csokis is, csakis finom lehet. Ismeretlen számomra ez a recept, jegyzem fel a többi mellé, valamikor sor kerül rá az biztos.

Éva írta...

Csigabige örülök hogy ismered!
HajniZoli egyszer próbáld ki megéri, nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...