2013. szeptember 16., hétfő

Sajtos bagett ismét

                                                                                 
Hozzávalók:/5 db-bagetthez/ 30 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 4 ek. olaj, csipet só, 1,5 dl langyos tej, 1 mk. cukor, kb. 1 dl langyos víz, 10 dkg. sajt reszelve. Tetejére: 1 tojás sárgája, szezámmag, reszelt sajt.
Elkészítése:  Kevés langyos tejben cukorral az élesztőt felfutattam. A liszthez öntöttem majd a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam. 30' pihentettem a tésztát majd 5 részre vettem egyenként szögletesre kinyújtottam és a reszeltsajttal megszórtam majd felgöngyöltem mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tetejét megvagdostam és langyos vízzel átkentem  40' pihentettem Előmelegítettem a sütőt majd a  tojás sárgájához 1 ek. langyos vízet tettem és ezzel átkentem ismét a tésztát ezután megszórtam  szezámmag és reszeltsajt keverékével  majd  sütőbe tettem ahol  200 fokon 25' sütöttem.  

5 megjegyzés:

Évi írta...

Ez nagyon guszta! Szívesen ennék egy kis vajas bagettet. :)

Éva írta...

Évi köszi! Elmondanám hogy én is azzal ettem vacsorára:) Na jó, majd máskor küldök jó?:-))

Csigabige írta...

Reggelire jó lett volna egy kis vajjal :)

HajniZoli írta...

Szeretjük nagyon! Hozzám is jöhetne:-)

Éva írta...

Csigabige azt elhiszem hogy jó lett volna neked is !:-))
HajniZoli máskor többet sütök és küldök jó?:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...