2013. december 10., kedd

Diókrémes torta 2.

 Ez a torta szintén az esküvőre készült!                                                                          



Hozzávalók: sima piskóta tortalap, Diókrémhez: 3 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 20 dkg. porcukor, 15 dkg. margarin, 15 dkg. darált dió,  pár csepp rumaroma. Díszítésnek: karamellizált diószemek és egyéb ?
Elkészítése: Diókrém: 2,5 dl tejet feltettem főni, a 1/2 dl tejjel elkevertem a pudingot  és apránként hozzákevertem a  forrásban lévő tejhez. Mikor kellően besűrűsödött levettem a tűzhelyről és hagytam kihűlni. A porcukrot a margarinnal kikevertem majd  a pudingot is hozzátéve összekevertem. Végül a darált diót és az aromát  tettem  a krémbe és ezzel is összekevertem.  A piskótát ketté vágtam és megtöltöttem a krémmel  ezután körben és a tetejét is krémmel vontam be. Hagytam  darált diót amivel beszórtam és végül díszítettem  Maradt kevés  krém amit 1 tk. kakaóporral elkevertem és  ebből a krémből tettem körbe a tortára , a virágot  nem én készítettem  csak a diószemeket karamellizáltam ! Nagyon finom volt! 

Jó  étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép lett!

Éva írta...

Katalin köszi, és nagyon finom volt!

Csigabige írta...

Csodaszép torta! Gratulálok az ifjú párnak! :)

marisz57 írta...

Éppen ezzel a krémmel szoktam én is diótortát készíteni. Nagyon finom!

Gabriella írta...

De jó, hogy rátaláltam erre a tortára. Sütni szeretnék diótortát, de nem találom a régi receptemet, és eddig mindig olyanokkal találkoztam itt a neten, ami csak vajkrémmel van, de azt nem nagyon szeretjük. Köszi.

Éva írta...

Csigabige köszönöm szépen!
marisz57 köszi!
Gabriella örülök hogy ezzel is segíthetek, meglátod milyen finom! A vajkrémet én sem nagyon szeretem.