2014. február 19., szerda

Agglegényrántotta

                                                                           
Hozzávalók: 3 db krumpli, 1 db vöröshagyma, szalonna, só, kevés pirospaprika, 3 db tojás.
🌺
Elkészítése: A krumplit megmostam és héjával együtt megfőztem. Mikor kihűlt megpucoltam és felkockáztam.A vöröshagymát, szalonnát apró kockákra vágtam. A szalonnát kisütöttem  rátettem a hagymát kicsit dinszteltem majd megszórtam kevés pirospaprikával és ráöntöttem a krumplit. Az egészet addig sütöttem még a krumpli kezdett pirulni, ekkor a felvert tojásokat ráöntöttem   ezután már nem kevertem csak hagytam hogy egyben megsüljön.  Tányérra téve csípős paprikát tettem rá, uborkát pedig mellé!  Hozzá pedig finom  meleg tea! Nagyon finom!( A tányéron lévő mennyiség az egésznek a fele) Laktató akár ebédnek is beillene!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Ilyet még nem ettem, de nagyon jól hangzik!
Én amolyan "mindent bele" rántottákat szoktam sütni, kolbásszal, sonkával, szalonnával, hagymával, zöldpaprikával :-) egyszer már le kéne fényképeznem, de mindig gyorsan elkezdjük enni :-)

Csigabige írta...

Hasonlónak örülnék reggelire :)

Éva írta...

Katalin de finom tud lenni ez is mikor csak válogatás nélkül teszi bele az ember a kis maradékokat. Ezt most véletlenül találtam egy olyan szakácskönyvemben amit már régen használok de valahogy elsiklottam emellett a recept mellett!
Csigabige biztos hogy ízlene neked is:)