2014. március 16., vasárnap

Almamártás

  Nagyon finom húsok mellé vagy csak úgy  akár langyosan akár jól lehűtve!
                                                                                 
Hozzávalók: 2 db nagyobb alma, kis darabka citromhéj/egészben /, fahéj, 1,5 ek. cukor,pár csepp citromlé, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Az almát megpucoltam és apró darabokra fölvágva edénybe tettem annyi vizet öntöttem rá hogy jól ellepje és pár csepp citromlevet szoktam azért hogy ne barnuljon meg. Ízesítettem a citromhéjjal, cukorral és fél mokkáskanál fahéjjal. Nem szoktam teljesen szétfőzni , csak annyira főzöm meg hogy puha legyen, ekkor a lisztet elkevertem a tejföllel és besűrítettem vele. Összefőztem majd levettem a tűzhelyről és jól lehűtöttem. A tetejére is szórtam kevés fahéjat mert nagyon szeretem !  Türelmetlen voltam már langyosan kóstolgattam, nagyon  finom !
Ui: Van aki pépesnek készíti , nekem így darabosan benne az alma jobban tetszik!

6 megjegyzés:

Kati írta...

Szeretem:)

Nagymamis írta...

Almamártást még nem készítettem...itt az ideje, hogy kipróbáljam :)
Nagyon szeretjük az almát....tegnap este még a forró teába is daraboltam......igazán finom aromás tea lett belőle.

Rébék-Nagy Jutka írta...

Így szeretem én is, darabosan :)

Csigabige írta...

Még sosem ettem almamártást, de tetszik az ötlet! Biztosan kipróbálom! :)

Okki írta...

Anyósomtól tanultam ezt a mártást, hasonlóan készítjük mi is, igaz elég ritkán.

Éva írta...

Kati örülök hogy kedveled!
Nagymamis akkor ne habozzál tovább próbáld ki mert nagyon finom. Biztos jó ízt adott a teának is:)
Rébék-Nagy Jutka örülök hogy hasonló az ízlésünk!
Csigabige remélem fog ízleni!
Okki akkor számodra sem idegen ez a mártás?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...