2014. április 15., kedd

Gyümölcsös görög joghurt házilag🍓🍒

                                                                             
🍒
Hozzávalók: 1 nagy doboz natúr joghurt, 1/2 dl tejszín.
Elkészítése:  Gézdarabot /vagy egyéb vékonyabb textilt/ bevizeztem és a tésztaszűrőt kibéleltem  vele ebbe öntöttem a joghurtot. A szűrőt egy mélyebb edényre  tettem letakartam és betettem  hűtőbe  pár órára hogy a savó csepegjen le. Legalább 5 órát csepegtettem, majd a gézből kiborítottam egy tálba a tejszínt hozzákevertem .Meggyes   ízesítéssel készítettem próbaként. A befőttből szedtem ki inkább csak  gyümölcsöt és  leturmixoltam ,ebből  tettem a poharak aljára  rákanalaztam a joghurtból és a tetejére az  egészben maradt  meggyből tettem.
Nagyon  finom  ! ( 1 nagy doboz  natúr joghurtból lett 3 pohár gyümölcsös) Friss gyümölcsből is kifogom próbálni mert nagyon ízlik!!  Szerintem  egy epres  változat is jó lehet:)
                                                                   🍓
📎Nem vártam sokáig vele elkészítettem joghurt mint az előző és 10 dkg. epret vettem  felét csak villával összetörtem a másik részét a tetejére tettem!
                                                                     
Jó étvágyat!
                                                                     

7 megjegyzés:

Csigabige írta...

Ez nagyon guszta lett és még egészséges is! :) Tetszik! :)

Nagymamis írta...

Jujj, de megenném...annyira gusztusos! Gratulálok Éva!

teller-cake írta...

Tejföllel már csináltam ilyen csöpögtetést, kipróbálom ezt a verziót is! :)

Hankka írta...

Nagyon jól is néz ki, szívesen elfogadnék egy pohárral! :)

Vicuska írta...

Évus köszi, jól jön az ötlet!!!

Dominika írta...

De jól néz ki!!!

Éva írta...

Köszönöm mindenkinek és örülök hogy Nektek is tetszik. Próbáljátok ki mert nagyon finom!