2014. április 14., hétfő

Bagett ismét

Illéskrisz blogján dicsértem meg ezt a  bagettet a napokban és gondoltam majd valamikor kipróbálom. Úgy történt viszont  hogy elszámoltam magamat a pékáru tekintetében és ezt  kihasználva egyből  arra gondoltam hogy akkor most elkészítem!(Nekünk 2 db elég  ezért változtattam meg a mennyiséget.)
                                                                         
Hozzávalók:  1,5 bögre liszt, (bögrém 2,5 dl), 2 dl langyos víz, 0,8 dkg élesztő, 2 tk só, 1 mk.cukor.
Elkészítése:A lisztet tálba öntöttem  a liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe öntöttem kevés langyos vizet a cukrot és az összemorzsolt élesztőt. Mikor kezdett habosodni akkor tettem hozzá a többi hozzávalót és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam pihenni addig  még duplájára  nőtt. Ekkor enyhén lisztes deszkára borítottam ahol óvatosan átgyúrtam  majd ketté vettem  a tésztát és egyenként megformáztam . Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem  tetejét ollóval bevágtam és még 15' pihentettem .Közben a sütőt előmelegítettem  a tepsi alá edénybe vizet tettem. A bagettet átkentem vizes ecsettel majd a forró sütőben 30' sütöttem. Mikor kivettem ismét vízzel spricceltem le.
Ui: Nagyon finom, külső része  ropogós a belseje pedig puha!


4 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom lehet! Éva Te már profi pékké képezted ki magad :-) Nagyon ügyes vagy!

Éva írta...

Katalin köszi, nagyon finom! Azért profi még nem vagyok de szeretek próbálkozni hogy melyik milyen?

Csigabige írta...

Csodaszép lett! Jó lett volna reggelire :)

Éva írta...

Csigabige köszi, ha időben szóltál volna küldtem volna fénypostával:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...