2014. június 29., vasárnap

Joghurttorta (sütés nélkül)

                                                                           
 
Hozzávalók: 3 db natúr joghurt/ 3 kicsi doboz/, 2,5 cs. vaníliás cukor,  6 ek. kristálycukor, 1 tasak zselatin, 2,5 dl tejszín, 1/2 kg. idény szerinti gyümölcs/ nekem most meggy/ 
🌸
Elkészítése: Joghurtokat a kétféle cukorral  és a zselatinnal összekevertem  és addig melegítettem amíg a cukor felolvadt. Gyakori keverés mellett hűtöttem. Tejszínt felvertem kemény habbá és óvatosan belekevertem a joghurt keverékbe. Őzgerincformát fóliával  kibéleltem  és ebbe öntöttem bele  tetejére szórtam az előzőleg alaposan megmosott és kimagozott meggyet majd betakartam  a tetejét is fóliával  és hűtőbe tettem. Másnap borítottam tálcára és szeleteltem. Nagyon finom, szerintem bármilyen gyümölcs illik hozzá!(Kipróbálom a felét mélyhűtőbe tettem  !) 
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Nea írta...

A nyári hőségben telitalálat egy ilyen finom joghurtos édesség. Szeretjük mi is. Tündériek a kis unokáid, hogy megnőttek.

Timi írta...

Most nálunk is sok meggy van...így ki fogom próbálni ezt a receptet! Köszönöm!!!

gionetta írta...

Hát ez nagyon finom lehetett! Meg is kívántam, pedig már fogat mostam! :-))
Különben jól vagyunk, csak kicsit most befelé fordultunk. Néha kell ez is.

Éva írta...

Nea nagyon finom! Köszönöm szépen!
Timi ha még meggyed is van akkor feltétlenül próbáld ki nagyon finom! Egészségetekre!
gionetta nagyon finom valóban, még a mélyhűtőbe amit tettem abból megtudlak kínálni!:-)) Örülök hogy itt vagy és néha kell egy kis kikapcsolódás is!

Lívia írta...

Évikém ez a torta nagyon guszta, és hogy sütés nélküli az nagyon szuper. Megint jön a kánikula, olyankor nagyon jól jönne.