2014. július 30., szerda

Tej és tojásmentes palacsinta

                                                                                 
Hozzávalók 12 darabhoz: 20 dkg. liszt, 1 ek cukor, 1 ek vaníliás cukor, 5 dl szódavíz, csipet só, 4 ek. olaj. Sütéshez: olaj. Töltelék:szederlekvár és kandírozott citromhéj fahéjas porcukorral. 
🌸
Elkészítése:   Hozzávalókból palacsintát kevertem  és 30' pihentettem. A palacsintasütőt minden  egyes sütés előtt  kikentem olajjal.(Ha közben sűrűbbnek érezzük a tésztát lehet még szódát tenni hozzá) A kész palacsintát tányérra borítottam és alufóliával betakartam. Ezt mindegyiknél így csináltam  ezáltal a gőzben megpuhul a tészta.  Férjuramnak szederlekvárral kentem meg, a sajátomat kandírozott citromhéj és fahéjas porcukor keverékével szórtam be. 
Ui: Örülök hogy rátaláltam erre a receptre így  Ábel unokám is megkóstolhatja ezt a finomságot!
Jó étvágyat kívánok !
                                                                            

9 megjegyzés:

Lívia írta...

Tejjel én sem szoktam készíteni, de tojás nélkül nem tudom elképzelni. Szép, és palacsinta tojás nélkül is, és biztos, hogy finom is ahogy írtad.

Éva írta...

Lívia szódavízzel már én is készítettem, gondoltam mikor megláttam ezt a receptet kipróbálom talán van akinek jól jön esetleg nem bírja szervezete a tojást! (Sajnos kis unokám is allergiás a tejfélékre és tojásra!)

Anikó írta...

Éva megsütöttem így ahogy leírtad, nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott, legközelebb dupla adaggal indítom, régóta keresgélek már egy ilyen "szegényes" palacsinta receptet, amilyet a strandon is lehet kapni, mert biztos vagyok benne, hogy abban sincs semmi csak a liszt meg a víz. Szóval valamiért nekem az ilyen palacsinta ízlik, a gyerekkoromban se rakták tele tejjel meg tojással, nem az allergia miatt, hanem, mert sajnálták bele a drága cuccokat, akkoriban nem két fillér volt egy tojás és jó sok szódavízzel készítették.
A fólia ötlet is nagyon jó, hogy puha maradjon a tészta, na szóval ízlett nagyon:-))))

Éva írta...

Anikó nagyon örülök hogy megsütötted és ízlett! Egészségetekre!

Bridge írta...

Most nézem, hogy design váltás történt. :)
Tojás helyettesítésére nagyon jó a zabpehelyliszt és az őrölt lenmag beáztatva. A zab ragadós, a lenmag meg nyákos levet ereszt.
De úgy látom ezek elég szépek lettek önmagukban is.

Anita írta...

tetszenek a receptjei, hogy olcsón és gyorsan elkészíthetőek, és ennek a híve vagyok.férjemmel imádjuk a tésztás ételek, és mikor megláttam hogy dögival vannak az ilyen receptek, már is beleszerettem a blogjába:-)szeretek főzni, de ritkán fordul elő hogy órákat töltök a konyhában.és ezt a palacsintát biztos kiprobálom-nagyon ízletesen néz ki, még tojás nélkül is, én még az nélkül nem csináltam.:-).

Éva írta...

Anita Veress üdvözöllek! Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat , örülök hogy találtál olyan receptet amit esetleg egyszer kipróbálsz majd! Tésztát nagyon szeretem ezért van választék bőven:-)) Palacsinta nagyon finom, váljon egészségetekre!

Unknown írta...

Sziasztok! Megpróbàltuk,sajnos nem sikerült,folyamatosan leragadt, hol rontottuk el?

Éva írta...

Unknown nagyon sajnálom hogy nem sikerült.Nem volt túl sűrű a tészta, de van olyan is ha híg akkor is előfordulhat! A sima palacsintáknál is szoktam ezt tapasztalni van hogy egy leragad a másik pedig már nem.