2014. augusztus 10., vasárnap

Szilvás lepény

                                                                              
Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg. liszt, 1/2 cs sütőpor, 3 ek. cukor, 2 tojás sárgája, 12,5 dkg. margarin, kevés tej. 30 dkg. szilva, 1/2 cs. vaníliás cukor, fahéj.
Elkészítése: A szilvát megmostam magját kiszedtem és feldaraboltam fahéjjal megszórtam. A tésztához a lisztben elmorzsoltam a margarint majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Csupán annyi tejet használtam amitől könnyebben összeállt a tészta. Két részre vettem a tésztát, egyik felét kinyújtottam tepsibe tettem  rápakoltam a szilvát megszórtam a vaníliás cukorral. A tészta másik felét is szintén kinyújtottam és rátettem a szilvára   villával a tésztát megszurkáltam. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Mikor már kihűlt akkor szeleteltem és szórtam meg porcukorral. Blogomon kelt szilvás  már szerepel , talán ez könnyebb a gyomornak nagyon finom!  Arra gondoltam hogy ezzel a tésztával pite formában is megsüthetném berácsozva  az íz azonos de a látvány még jobb lenne!

4 megjegyzés:

Verus írta...

Imádom a szilvát, ez biztosan nagyon finom lehet :)

janka kovács írta...

Ezt én is nagyon tudnám szeretni :)

Emőke írta...

Ez így teljesen tökéletes!!Szép és finom házi sütemény!Köszönöm ezt a receptet is!!!

Éva írta...

Verus én is nagyon szeretem a szilvát, nekem ez jobban ízlett mint a kelt tésztával készített.
janka kovács látod megint későn szóltál sajnos már nem tudlak megkínálni:-))
Emőke egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...