2014. augusztus 11., hétfő

Gombuca "Ízőrzők" Lenti

                                                                       
Hozzávalók:  30 dkg. liszt, 1 db tojás, 1 tk. só, 1 db vöröshagyma, 1 ek. zsír, 4 ek. tejföl. 1 tk. őrölt paprika.
Elkészítése:A liszthez tettem a tojást és a sót kevés langyos vízzel tésztát gyúrtam belőle. Inkább kemény legyen a tészta. Forrásban lévő vízbe csipkedtem a tésztából nagyobb darabokat mint  a csipetke tészta. Mikor megfőtt leszűrtem hideg vízzel leöblítettem és edénybe tettem. A zsírt felolvasztottam és az apróra fölaprított  vöröshagymát megdinszteltem  majd rátettem a tejfölt kicsit sütöttem együtt. Tányérra szedtem a tésztából és rákanalaztam a hagymás tejfölből kevés piros paprikát szórtam a tetejére.
Ui: A receptben szereplő egész mennyiséget írtam le, én viszont most csak fél adaggal próbáltam ki/arra gondolván hogy férjuram nem tudom mit szól hozzá?:-))  Nagyon finom  és  férjuramnak is elnyerte a tetszését!

5 megjegyzés:

Hankka írta...

Ez is az egyszer-nagyszerű kategória, finom lehetett! :)

Nea írta...

Már a neve is valami finom ételt sejtet. Minden ízében finom és még gyorsan el is készül. Guszta nagyon!

Csigabige írta...

Fincsi lehet és gyorsan megvan! Kell ennél több?
:)

Vicuska írta...

Szeretem ezeket a recepteket!

Éva írta...

Hankka így ahogy írtad így igaz köszi!
Nea köszönöm!
Csigabige és még laktat is köszi!
Vicuska lehet is őket szeretni mert annyira egyszerűek és finomak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...