2014. szeptember 10., szerda

Bálmos "Ízőrzők" Kalaznó

                                                                                
Hozzávalók:  3 dl forró víz, 3 ek liszt, 3 ek búzadara, 1 mk.só, 1 mk cukor Szórásra: 10 dkg. kristálycukor, 1 tk őrölt fahéj, tepsi kenéséhez  és a kanál mártogatásához:olvasztott zsír
Elkészítése: Feltettem főni a vizet a sót és cukrot beleszórtam. A lisztet és a darát összekevertem és a forró vízbe szórtam apránként közben fakanállal kevertem. Mikor kellő sűrűségű lett tűzhelyről levettem és két kanál segítségével  egy zsírral kikent tepsibe pakoltam úgy hogy az egyik kanalat olvasztott zsírba mártottam  azzal vettem ki az edényből majd a másik kanálba pakoltam/ezzel formázom a masszát/ és úgy tettem a kis gömböket egymás mellé.Minden kanalazás előtt zsírba kell mártani a kanalat. Végül a tetejét megszórtam a kristálycukor és fahéj keverékével. Forró sütőben 10' alatt elkészült. Lehet mellé  gyümölcsöt, befőttet  vagy  lekvárt tenni ! Nagyon finom!
(Mikor nagyon vágyunk egy kis édességre akkor jöhet ez az egyszerű finomság!)

5 megjegyzés:

Nea írta...

Tényleg milyen hamar megvan. Nagyon jó szolgálatot tesz, ha hirtelen kell egy kis édesség.

Csigabige írta...

Egyszerű, de nagyszerű édesség! Tetszik! :)

Éva írta...

Nea köszi!
Csigabige köszi, ez valóban egyszerű és finom!

Vicuska írta...

Gyors finomság :)

Éva írta...

Vicuska ez valóban az! Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...