2014. november 8., szombat

Házi kókuszos csokoládé

                                                                              

Hozzávalók:
  • 1/2 dl habtejszín
  • 0,75 dl tej
  • 3,2 dkg cukor
  • 3,2 dkg kókuszreszelék
  • 1,5 dkg étkezési keményítő
  • 8    dkg tejcsokoládé
Elkészítése: A tejszínt 1/2 dl  tejet és a kókuszreszeléket folyamatos kevergetés mellett forrásig hevítettem. 3 ek tejet összekevertem a keményítővel és beleforraltam a kókuszos masszába. Sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe és ebbe borítottam  ujjnyi vastagra elsimítottam.  Először szobahőmérsékleten majd a hűtőbe téve kihűtöttem. Dermedés után egyenlő részekre vágtam fel, ezután feldaraboltam a csokoládét 2 ek olajat tettem hozzá és gőz fölött megolvasztottam. A kókusz szeletet villára tettem és a csokoládés edény fölé emelve kanállal  rácsorgattam a csokit./ általában azt írják hogy mártsuk bele , de nekem ez így könnyebb/. Alufóliával letakart tálcára pakoltam és ismét hűtőbe tettem.Nagyon finom!
Ui: Forrás: Nők Lapja Konyha c.havilap ! Nagyobb mennyiségből volt készítve és lehet étcsokoládéval , fehér csokoládéval bevonni. Jó ötlet akár  gasztro ajándéknak elkészíteni . Mikor készítettem közben jutott az eszembe hogy lehet hogy kipróbálom kis golyóknak formázni és úgy csokiba mártani!

6 megjegyzés:

teller-cake írta...

De jó ötlet, akár a lánykáimat is befognám az elkészítéshez - vállalva ezzel annak kockázatát, hogy csokifürdőt veszünk... :-)

Szera írta...

Kipróbálom! :) ♥ ... most szívesen megkóstolnám.

Lívia írta...

Nagyon jó ötlet, és én imádom a kókuszreszelékes sütiket, így ezt az édességet is biztos szeretném. Ki is próbálom. Ami kókuszos az jöhet, nyáron is csak kókusz fagyit eszek amiben csokidarabok vannak és esetleg még a tiszta csokit, meg az epreset.

María írta...

Nagyon ügyes vagy Éva! Isteni lehet!

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, finom lehet. :) Akár szaloncukorként is készülhet. :)

Éva írta...

teller-cake örülök hogy tetszik, a lehetősége megvan annak hogy minden csokis lesz de hagy gyakoroljanak !
Szera örülök hogy tetszik. Egészségetekre!
Lívia örülök hogy szereted a kókuszt nekem is kedvencem.Bár annyi mindenre mondom hogy kedvenc de ez valóban így is van! Próbáld ki mert nagyon finom.Egészségetekre!
Maria köszi nagyon finom!
Hankka finom volt való igaz akár szaloncukor is készülhetne belőle!