2014. november 7., péntek

Kefíres lángos sajttal tejföllel

                                                                               
Hozzávalók:1,25 dkg élesztő/picit több mint 1 dkg/, 1/2 dl langyos tej, 1 mk cukor, 25 dkg liszt, 1 dl kefir, 1 db tojás felverve de csak a fele,  1 mk só. Megsült lángosra tejföl, reszelt sajt esetleg fokhagyma.
🌸
Elkészítése: Langyos tejbe morzsoltam az élesztőt  hozzátettem a cukrot kevés lisztet és felfuttattam. Liszthez öntöttem  a megkelt élesztőt  a fél tojást , sót és a kefirt  bedagasztottam a tésztát. Letakarva 3/4 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam átgyúrtam a tésztát és négyfelé vettem kis gombócokat formáltam belőle.  Edénybe olajat öntöttem mikor már kellően meleg volt akkor a kis gombócokat egyenként  olajos kézzel széthúzgáltam kerekre és mindkét oldalát megsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki , mikor tányérra pakoltam akkor kentem meg tejföllel és szórtam meg reszelt sajttal. Férjem először fokhagymával dörzsölte be majd úgy a tejföl és a sajt. Nagyon finom!
Ui: Forrás: Nők Lapja Konyha   ( Ezért is  szeretek kipróbálni  más recepteket   is mert mindig akad  olyan ami még jobb az eddigieknél!) Blogomban már van egy pár lángos:-)) 
Jó étvágyat kívánok!

4 megjegyzés:

Okki írta...

Jaj Éva, el sem tudom mondani milyen rég készülök lángost sütni, de még nem kerítettem sort rá. Tetszik ez a recept, könnyűnek tűnik, azt hiszem megpróbálom a hétvégén. Már alig várom! ;)

Roza írta...

Évike, nagyon guszta a lángosod. Jól emlékeztem, hogy van több lángos recepted is...

aranyos fodorka írta...

Lehet, hogy valamelyik lángosnál már kommenteltem, de megismétlem. Lehet nagyobb adag lángos-tésztát is készíteni, gombócokba lefagyasztani, amikor enni akarod, reggel elővenni, nedves ruhával letakarva felengedni, ill. kelni hagyni és kisütni. Nekem mindig van a fridzsimben ilyen lángos-tészta. Ugyanez vonatkozik a leveles vajas tésztára is, abból is legyártok egy nagyobb adagot, 3-4-be feldarabolva fagyasztom, bármikor elő lehet venni, csak a felengedéshez szükséges idő kell hozzá.

Éva írta...

Okki örülök hogy tetszik. Lehet hogy már közben el is készítetted?
Roza köszi, jól emlékszel mert már egy párat kipróbáltam!
aranyos fodorka jó ötlet a nagyobb mennyiségből készíteni, de mivel nekünk nem nagy a fagyasztórész így sok mindent nem szoktam bepakolni. Inkább az elkészült süteményekből szoktam dobozban eltenni, ha jönnek a gyerekek és a friss sütemény már elfogyott akkor jól jön a fagyasztottat elővenni! Köszi !