2015. január 18., vasárnap

Babapiskótás torta Áron unokámnak!

Legkisebbik unokám  Áron  mai napon lett 1 éves!   Ezzel a tortával köszöntöttük!
                                                                       


Hozzávalók: 3 tojásos piskóta, Krémhez: 2  /kis/doboz natúr joghurt, 4-5 db barackbefőtt, 2  dl tejszín, babapiskóta, banán, 1 cs.expressz zselatin fix, 1 cs. tortazselé,
Elkészítése: Elkészítettem a piskótát , mikor teljesen kihűlt kettévágtam. Krémhez: 3 db barackbefőttet jól lecsurgattam( papírtörlővel megtöröltem) és  turmixoltam  majd hozzátettem  a joghurtot összekevertem  Tejszínt felvertem közben hozzá adagoltam a zselatin fix port majd óvatosan a gyümölcsös joghurtot.Ezzel  a krémmel töltöttem  meg a kettévágott piskótát  majd  külsőleg is és a tetejét is. Körbe babapiskótát pakoltam amit szalaggal fogtam össze. Hűtőbe tettem  Másnap  a torta tetejét felkarikázott banánnal és barackból kivágott figurával díszítettem és a befőttlével elkészített tortazselével zártam le.
Olyan ötletünk támadt  hogy az egy évvel ezelőtt készült fotót megszerettük volna ismételni! Ötletnek jó volt a kivitelezésnél "kicsi" két kicsi probléma adódott, nem tudtuk  addig egy pléden tartani őket még letudtuk volna fotózni  együtt a 3 gyereket. mókának jó volt:-))
                                                                       

 

11 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon helyes a kis legény. Isten éltesse sokáig! Meg a nagymamáját is, hogy még sok szülinapi tortát tudjon sütni neki! :)

Csigabige írta...

Boldog születésnapot kívánok az ünnepeltnek! Nagyon szép tortát készítettél neki erre a jeles napra :)

Nea írta...

Hogy szalad az idő. Már egy 1 éves. Boldogságos születésnapot kívánok a kicsi Áronkának. Tetszik a tortácskája, úgy látom ő is nagyon örült neki.

ivetabt írta...

Isten éltesse a kicsi Áront! A fotós szitu ismerős, - van egy hét évesem, egy két évesem, a húgomnak egy négy hónaposa. Róluk egymás mellett fekvős képet készíteni??? Áááááááááááááááá, lehetetlen :-D

Barbi írta...

Isten éltesse a pici Áront!
Nagyon-nagyon-nagyon Boldog Szültetésnapot kívánok Neki! :)

Katalin írta...

Isten éltesse a nagylegényt!
Szép tortát kapott, biztos belakott belőle :-)
Jók lettek a fotók is, az a jó, ha izegnek-mozognak a gyerekek.....

María írta...

Isten éltesse sokáig szülinapos kis Unokádat, és persze a másik kettőt is jó egészségben, szerető szüleikkel és nagyszüleikkel együtt:)!!!
Csuda aranyosak a gyerekek :)!

Éva írta...

Mindenkinek köszönöm a kedves köszöntéseket! A fotó készítése valóban egy móka volt az egész még csoda hogy ennyire lehetett őket fotózni. Márkó a legnagyobb természetesen úgy feküdt oda hogy közben nézte a TV-t, a két kicsi nem volt hajlandó egy helyben maradni hol az egyik ment el hol a másik ült fel.:-)

Erika írta...

Boldog születésnapot kívánok az unokádnak!!

Kati írta...

Isten éltesse a Kicsit :) Finom lehetett a torta :)

Éva írta...

Erika, Kati köszönöm !