2015. január 15., csütörtök

Házi sajt / ismét

Korábban már készítettem házilag sajtot itt megtaláljátok ! Utólag jöttem rá , hogy ez a fb. látott recept  hasonló az enyémhez, de ha már elkészítettem akkor most jobban megfűszereztem!
                                                                        
Hozzávalók: 1 liter tej/ajánlott inkább házi tej/, 1/2 kg túró, 6 dkg. vaj, 1 db tojás, 1 kk.szódabikarbóna, 1 kk.só + bármilyen fűszer!
Elkészítése:   A túrót villával áttörtem és a forrásban lévő tejbe öntöttem közben kevertem 5' főztem. Ezután egy szűrőn átöntöttem / nem kell nyomkodni/. Lábasba tettem a vajat egész kicsit megolvasztottam majd a szűrőkanál tartalmát beleöntöttem és hozzátettem a szódabikarbónát és a sót , az egészet jól összekevertem  és 15' főztem közben kevertem Mikor már kezdett elválni a massza a  lábas oldalától akkor tettem hozzá 1 cikk lereszelt fokhagymát és kevés apróra összevágott petrezselymet. Összekevertem  hogy minden helyre jusson belőle majd egy tálkába öntöttem  és hagytam  hűlni  ezután pedig tányérra borítottam. Délelőtt készítettem délután már tányérra lehetett egészben borítani és szeletelni. Nagyon finom !
/ Előzőleg amit készítettem csupán borssal ízesítettem  jó volt , ez a fokhagymás petrezselymes is , de legközelebb köményt vagy snidlinget  teszek majd bele!  /
                                       Jó étvágyat!                                 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szuper!
Évi köszönöm a leírást!
Kb melyik sajthoz hasonló az állaga?

Éva írta...

Emőke szívesen örülök hogy érdekel és ha elkészíted szerintem a gomolyára hasonlít az állaga! Egészségetekre!